«Ένα τελευταίο γράμμα»

Το βιβλίο που μιλάει στην καρδιά, όχι μόνο των παιδιών.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Έφτασε στα χέρια μου από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και το ίδιο κιόλας βράδυ το διάβασα στην κόρη μου. Το Τελευταίο γράμμα του Αντώνη Παπαθεοδούλου την ταξίδεψε στα πιο γλυκά όνειρα.

"Καληνύχτα, μαμά", μου είπε, τα ματάκια της έκλεισαν αλλά εγώ στάθηκα εκεί, δίπλα της στο κρεβάτι κοιτώντας για άλλη μια φορά αυτό το βιβλίο.
Πόσο τρυφερό! Τα λόγια του βρίσκουν το δρόμο για την καρδιά σου. Οι εικόνες του, πόση φαντασία, τι ευρηματικότητα, αλήθεια! Και ο συνδυασμός τους, αρμονικός, γεμάτος αισιοδοξία, ουσία, ανθρωπιά.
 
Η ιστορία του:
Υπήρχε κάποτε μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε τηλέφωνο, ούτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και όλα τα νέα ταξίδευαν με τα πόδια… ενός ταχυδρόμου! 
Όπως ήταν ο κύριος Κώστας, που για πολλά χρόνια μετέφερε γράμματα κι επιστολές ακόμα και στο πιο μακρινό σημείο ενός ολόκληρου νησιού, αφού ήταν ο μοναδικός ταχυδρόμος του. 
Και πλέον έφτασε η τελευταία μέρα που θα πάει στη δουλειά του κι έχει να παραδώσει ένα τελευταίο γράμμα….

Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή, πολυβραβευμένοι και οι δύο, δημιούργησαν μαζί ένα μοναδικό παραμύθι για τα νέα, τις ιστορίες, τα αντίο τα ευχαριστώ και όλα όσα θέλουμε να μοιραζόμαστε, με γράμματα ή χωρίς. 

Σημειωτέον: 

1.Το βιβλίο κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου Compostela ανάμεσα σε 240 έργα από 24 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. 

2. Κυκλοφορεί και σε όλες τις γλώσσες της Ιβηρικής Χερσονήσου 
(ισπανικά, πορτογαλικά, καταλανικά, βασκικά, γαλικιανά). 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares