Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Βλέπουμε το «Το Μαγικότσιρκο» στo The Hub Events

Μια παράσταση-παιχνίδι για το σύγχρονο τσίρκο, τη μουσική και τον χορό!



Οι Κυριακές γίνονται πολύ πιο φωτεινές όταν η οικογένεια βγαίνει, συμμετέχει σε δραστηριότητες, παρακολουθεί θεάματα, μοιράζεται στιγμές! 
Για αυτό και εμείς αυτή την Κυριακή, 19 Μαρτίου, θα πάμε να δούμε «Το Μαγικότσιρκο» που παρουσιάζουν τo The Hub Events και το Bobos Arts Events. 
Μια παράσταση-παιχνίδι για όλη την οικογένεια που συνδέει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το σύγχρονο τσίρκο, τη μουσική και το χορό! Τέλεια θα είναι!

Η εκδήλωση ξεκινά με μία πρωτότυπη ζογκλερική παράσταση, στην οποία το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο και η μαγεία του τσίρκου αποκαλύπτεται. Στεφάνια αιωρούνται, μπαστούνια μαγνητίζονται, κρίκοι γίνονται μπουρμπουλήθρες, ενώ κρυστάλλινες μπάλες μεταμορφώνονται άλλοτε σε σκουλήκια ή πεταλούδες και άλλοτε σε διαμάντια. Οι μπάλες χορεύουν στο σώμα, ισορροπούν στα πιο απίθανα σημεία και αιωρούνται στον αέρα. Φωτεινά αντικείμενα έρχονται να κλείσουν το μαγικό αυτό ταξίδι με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο!

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει το μουσικοχορευτικό παιχνίδι «Η Ορχήστρα και το Τσίρκο μπήκαν στο Χορό!», κατά τη διάρκεια του οποίου παιδιά και γονείς θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα κόλπα του ζογκλέρ από πρώτο χέρι ενώ ταυτόχρονα, υπό την καθοδήγηση μουσικοπαιδαγωγού, θα έρθουμε σε επαφή με τη μουσική και το χορό.

Αρχικά, τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν τη δική τους πολύχρωμη ζογκλερική μπάλα, παίζουν με στεφάνια, κορίνες, μαντήλια και άλλα αντικείμενα και γνωρίζουν έτσι τα βασικά μοτίβα της ζογκλερικής τέχνης. 
Στη συνέχεια, μαθαίνουν να παίζουν μουσική με ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο, τους ηχητικούς σωλήνες, καθώς και με ήχους του σώματός τους. Τέλος, ανακαλύπτουν το σώμα τους μέσα από το δημιουργικό χορό και προτείνουν χορογραφίες που συνδιαμορφώνονται από τα ίδια και τους εμψυχωτές. 

Με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τη μουσική, τα ζογκλερικά και το χορό, ενώ μέσω αυτών εξοικειώνονται με τις έννοιες της επιδεξιότητας, του ρυθμού και της κίνησης.

Πληροφορίες:
Σύλληψη – Συντονισμός: Ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ (Γιώργος Σεραφειμίδης, Βασιλική Ζαφειροπούλου)
Για παιδιά 4-12 ετών και τους γονείς – συνοδούς τους
www.bobosartsfestival.com

The Hub Εvents: Αλκμήνης 5 K. Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 2103411009
Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, 
Ώρα: 12:00
Εισιτήρια: 10€

Χορηγός επικοινωνίας: www.childit.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!