«Οδυσσέας και Κύκλωπας» με τη Σάσα Βούλγαρη


Ένα ταξίδι ηρώων με την παραμυθού στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Η προφορική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη έχει τον δικό της, ξεχωριστό τρόπο να μας ταξιδεύει μέσα από τις ιστορίες της! Αυτό το Σάββατο, 1 Απριλίου, θα μας περιμένει στο Ίδρυμα Κακογιάννης μαζί με τον Οδυσσέα και τον Κύκλωπα!

Για 4η συνεχή χρονιά η Σάσα αφηγείται τις ιστορίες της ανάμεσα στα εκθέματα της τρέχουσας έκθεσης του Ιδρύματος Θεοχαράκη «Παρά θιν’αλός: Θαλασσινά θέματα στη νεοελληνική ζωγραφική».

Μας καλεί να περπατήσουμε ανάμεσα στα εκθέματα και να αφουγκραστούμε μαζί τα μυστικά τους.

Να ανακαλύψουμε αινίγματα και να κάνουμε «μαντεψιές»... Να φανταστούμε ότι ζωγραφιστοί ήρωες ζωντανεύουν τα βράδια και πρωταγωνιστούν στις δικές τους περιπέτειες. 

Να ακούσουμε ιστορίες για τους καλλιτέχνες και για τις δημιουργίες τους. Πολλές ιστορίες, θρύλους, παραμύθια, τραγούδια από το στόμα μια αληθινής παραμυθούς!

Μικροί και μεγάλοι, συμμετέχουν ενεργά και έρχονται σε μια δημιουργική επαφή με τα έργα των καλλιτεχνών. Η διαδρομή με τρόπο παιγνιώδη ανάμεσα στα εκθέματα δημιουργεί μια ουσιαστικότερη μετάβαση στην ήρεμη στιγμή της αφήγησης και αποτελεί ερέθισμα για ευρύτερη γνωριμία με το έργο του εκάστοτε δημιουργού.

Πληροφορίες:
Concept, σχεδιασμός προγράμματος, επιλογή κειμένων, αφήγηση: Σάσα Βούλγαρη

1 Απριλίου 2017 

Σάββατο, 19.00-20.00

Κόστος συμμετοχής: 10 €

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη:
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα,
Τηλέφωνο: 210-3611206
  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares