Μαζί με «Ένα παιδί από βιβλία»

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Κάποιοι από εμάς δεν δίνουν καμιά σημασία στις παγκόσμιες ημέρες. Μουσικής, Ποίησης, Βιβλίου...Κι όμως, αυτές οι ημέρες αποτελούν μια καλή αφορμή να γιορτάσουμε κάτι που αγαπάμε πολύ, να θυμηθούμε κάτι που ξεχάσαμε ή και ανακαλύψουμε κάτι που ίσως δεν είχαμε βάλει ακόμα στη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου κάθε χρόνο δεν είναι παρά η αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε τον ουσιαστικό ρόλο που παίζουν τα παιδικά αναγνώσματα στις μικρές ηλικίες, καθορίζοντας τη μελλοντική ιδιοσυγκρασία των παιδιών.

Γι αυτό κι εμείς γιορτάζουμε την 2α Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017, μαζί με τις εκδόσεις Ίκαρος και την κυκλοφορία του παραμυθιού «Ένα παιδί από βιβλία»! 

Ένα βιβλίο-ύμνος στη δύναμη της παιδικής λογοτεχνίας και της αφήγησης, από τον πολυβραβευμένο παραμυθά Oliver Jeffers και τον εικαστικό Sam Winston, σε απόδοση Φίλιππου Μανδηλαρά.

Ένα κορίτσι φτιαγμένο από βιβλία πλέει με τη σχεδία του σε μια θάλασσα λέξεων, ώσπου φτάνει στο σπίτι ενός αγοριού. Το προσκαλεί να ζήσουν μαζί μια περιπέτεια στον κόσμο των ιστοριών, εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν με τη δύναμη της φαντασίας.

Το Ένα παιδί από βιβλία συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο τα χειρόγραφα κείμενα του Oliver Jeffers, με τα ιδιαίτερα εικαστικά αντικείμενα του Sam Winston, φτιαγμένα από φράσεις σαράντα κλασικών παραμυθιών. Το αποτέλεσμά του είναι μια πολυτελής έκδοση που προσκαλεί τους αναγνώστες όλων των ηλικιών να ανακαλύψουν, να αναρωτηθούν και με κύριο όπλο τους τη φαντασία να ονειρευτούν.

Άλλωστε, η φαντασία είναι ολονών!

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γιορτάσεις τη σημερινή ημέρα μαζί με το παιδί σου;

Πληροφορίες:
Για παιδιά από 3 ετών και άνω

Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο «The Bologna Ragazzi Award 2017», ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στον κόσμο των παιδικών εκδόσεων, και συμπεριλήφθηκε στη μακρά λίστα για το βραβείο «Goodreads Choice Award 2016 στην κατηγορία εικονογραφημένων βιβλίων.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.
  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares