Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Πάσχα στο χωριό: 5 πράγματα που δεν πρέπει να αφήσεις εκτός βαλίτσας

Oργανώσου για να αποδράσεις με χαμόγελο και να μη βρεθείς προ εκπλήξεων!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Η αντίστροφη μέτρηση για κουλουράκια, μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και οικογενειακές συναντήσεις, έχει ξεκινήσει. Το "χωριό" σε περιμένει και εσύ έχεις ήδη αρχίσει να οργανώνεσαι. Και έτσι πρέπει, γιατί αν τα αφήσεις όλα για τελευταία στιγμή, θα πελαγώσεις και είναι κρίμα - ειδικά τέτοιες μέρες που στόχος όλων είναι το χαμόγελο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, εμείς ερχόμαστε να σε βοηθήσουμε στο θέμα "βαλίτσας". Δε θα σου πούμε για ρούχα που πρέπει να πάρεις μαζί, ούτε για παπούτσια. Θα σου μιλήσουμε για μερικά άλλα πράγματα που είναι πολύ σημαντικό να πακετάρεις και ίσως δεν τα έχεις σκεφτεί. 

Στυλό, χαρτί και σημείωσε:
 

#1. Aκουστικά

Μη γελάς καθόλου. Αγαπάς την οικογένεια και τους συγγενείς σου, αλλά είναι μια περίοδος που θες και εσύ να ξεκουραστείς λίγο χωρίς να σε διακόπτει η γιαγιά Κατίνα που μπήκε να φέρει τα κουλουράκια ή οι μικρές που αποφάσισαν να παίξουν κυνηγητό, όταν εσένα έκλειναν τα μάτια σου για τον μεσημεριανό ύπνο. Αν προβλέπεται συνωστισμός, όχι μόνο σκέψου σοβαρά τα ακουστικά αλλά και τις ωτοασπίδες. Φυσικά, προβλέποντας ότι όταν θα τις φοράς, κάποιον άλλον θα έχεις επιφορτίσει με το task "προσέχω τα παιδιά".
 

#2. Ταινίες και σειρές
 

ice2.jpg


Πάσχα θα πει, εκτός όλων των άλλων, ελεύθερος χρόνος, διασκέδαση, χαλαρές στιγμές. Με λίγα λόγια, φυσικά και είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε με το παιδί σου πρεμιέρες και κορυφαίες σειρές και μάλιστα χωρίς διακοπή για διαφημίσεις! Όλα αυτά, πού αλλού; Στη Nova, η οποία μπορεί να έρθει μαζί σου... στο χωριό, χάρη στην υπηρεσία Nova GO, η οποία παρέχεται στους συνδρομητές χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Laptop, tablet, κινητό εσύ θα επιλέξεις τι θα είναι αυτό που θα ρίξεις στη βαλίτσα και θα σου επιτρέψει να απολαύσετε οικογενειακά, μοναδικό θέαμα. Κι αν θες να πας την οργάνωση ένα βήμα πιο πέρα, μην περιορίζεσαι μόνο στη βαλίτσα αλλά και στο πώς θα κυλήσει το πρόγραμμα: Στις 21.00, όλες τις... νύχτες της Μ. Βδομάδας, η Nova έχει αφιέρωμα στο Ice Age! Η παρέα της Εποχής των Παγετώνων δε θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Το μαλλιαρό μαμούθ, ο τεράστιος βραδύποδας, ο κουτοπόνηρος τίγρης και φυσικά ο γκαφατζής σκίουρος, αγαπιούνται σε όλο τον κόσμο και προσφέρουν άφθονο γέλιο με τις περιπέτειες τους.
 

#3. Αντηλιακό

Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για τις παραλίες! Ο ήλιος θα είναι εκεί και το Πάσχα, ακόμα κι αν δεν "βλέπει" όλο το σώμα το δικό σου και του παιδιού σου. Οπότε, μη ξεχάσεις να ρίξεις και αντηλιακό στη βαλίτσα. Γιατί εκτός από τα μακροπρόθεσμα οφέλη, κανένα μουτράκι δε θα είναι χαρούμενο αν καεί. Γκρίνια alert.
 

#4. Μικρά δώρα
 

easterout.jpg
 

Μπορεί η γιορτή που έχουμε συνδέσει με πολλά δώρα να είναι τα Χριστούγεννα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και το Πάσχα δεν είναι μια γιορτή - αφορμή για να δείξεις την αγάπη σου. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να ετοιμάσεις μερικά δωράκια για μικρούς και μεγάλους που θα περάσετε μαζί τις γιορτινές μέρες, στο χωριό. Η κίνηση μετράει και σίγουρα φτιάχνει τη διάθεση και χαρίζει χαμόγελα!

#5. Βιβλίο

Βασικά, ΤΟ βιβλίο. Ξέρεις, εκείνο που τόσο καιρό σε περιμένει στο κομοδίνο να το τελειώσεις. Σου αρέσει, του αρέσεις, αλλά το φλερτ δεν ευδοκιμεί λόγω κούρασης. Να η ευκαιρία! Όσο αισιόδοξο σενάριο κι αν σου ακούγεται, μπορεί να παίξει. Με το Nova GO, τα παιδιά θα μπορούν και από το χωριό, να απολαμβάνουν το Nova Kids zone, το οποίο έχει λόγω γιορτών μία ώρα περισσότερο πρόγραμμα. Μάλιστα, σε αυτές τις ώρες υπάρχουν και πρεμιέρες σειρών! Για παράδειγμα, η σειρά Rastamouse που ξεκινάει να προβάλλεται το Μ. Σάββατο όχι μόνο θα τους φτιάξει τη διάθεση καθώς έχει βασικούς χαρακτήρες ποντίκια που έχουν reggae μπάντα, αλλά θα τους δείξει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο ότι τα προβλήματα λύνονται μέσα από αλληλοκατανόηση, αγάπη και σεβασμό. 

Συνεχίζεις να αμφιβάλλεις ότι θα καταφέρεις να διαβάσεις το βιβλίο σου;

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.