Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Τι λατρεύω να κάνω με την κόρη μου το Πάσχα

Και γιατί το περιμένει πώς και πώς!



Μαμά, τι θα κάνουμε τώρα που κλείνουν τα σχολεία; Θα δουλεύεις; Θα πάμε στο Ναύπλιο; Εγώ με ποιον θα παίζω; Θα μείνω στη γιαγιά;
Οι ερωτήσεις της κόρης μου πέφτουν κατά ριπάς. Και καθώς έχω τόσα να κάνω, τόσα να οργανώσω, σκάνε στο μυαλό μου με μεγαλύτερο κρότο κι από τα πυροτεχνήματα της Ανάστασης. 

Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο απολαμβάνουμε στο μέγιστο αυτή τη γλυκιά περίοδο. 
Και αυτές είναι οι αγαπημένες μας πασχαλινές συνήθειες: 

Λαμπάδες από τα χεράκια της:

Λίγο πριν τη Μεγάλη Βδομάδα, πηγαίνουμε σε workshop κατασκευών και φτιάχνουμε τις δικές μας λαμπάδες. Κορδέλες, υφασμάτινα λουλούδια, ντεκουπάζ, πασχαλίτσες, ό,τι βάλει ο νους σου, στρωμένα σε μεγάλα τραπέζια και η κόρη μου εν δράσει! Η δική μου λαμπάδα και του μπαμπά της έχει κάθε χρόνο την υπογραφή της. Απλά συλλεκτικές. 
 

Pasxa_Nova_koulourakia.jpg


Φτιάχνουμε yummy κουλουράκια:

Τα πλάθουμε μαζί, τα ψήνει ο φούρνος, τα διακοσμεί μόνη της, τα τρώμε όλοι μαζί. Με μία προϋπόθεση: Να είμαστε οι δυο μας, μαμά και κόρη μόνο. Μετά βάζουμε τα μοσχομυριστά μας κουλουράκια σε καλαθάκια. Άλλα τα μοιράζουμε σε συγγενείς και φίλους και άλλα τα δίνουμε στην εκκλησία για τους απόρους μαζί με κάποια παιχνίδια που δεν χρειαζόμαστε πια. Όταν μοιράζεσαι η γεύση είναι πάντα γλυκιά.  
 

ice_age_mesa.jpg


Στη γιαγιά:

Μέχρι να πάρουμε άδεια από τις δουλειές μας, η μικρούλα μου περνάει πολλές ώρες μαζί με τη γιαγιά της. Πηγαίνουν βόλτες, ανάβουν κεράκι στην εκκλησία, τρώνε το γλυκό τους κάπου ωραία, περνάνε τέλεια.
Η γιαγιά είναι μοντέρνα. Ντύνεται όμορφα, φοράει κραγιόν και βλέπει Nova! Για αυτό το ραντεβού τους στις 9μμ μπροστά από την οθόνη είναι φιξ! Το έχουν κανονίσει από τώρα: Κάθε βράδυ θα βλέπουν παρέα Ice Age στη Nova. «Θα έχει μεγάλο αφιέρωμα όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, γιαγιά», λέει ενθουσιασμένη! Και την Κυριακή του Πάσχα πρεμιέρα το Ice Age Collision Course. Είναι και οι δυο τους μεγάλες φαν! 

«Μα κάθε βράδυ;» είναι η εύλογη ερώτηση μου, κυρίως λόγω... ζήλιας, που δε θα μπορώ πάντα να κάθομαι και να απολαμβάνω μαζί τους, τις περιπέτειες των παλαιοληθικών θηλαστικών που έχουν σπάσει ταμεία σε όλο τον κόσμο. Η απάντηση, φυσικά με βάζει στη θέση μου. «Ναι, κάθε βράδυ και όχι μόνο! Άμα προκύψει τίποτα θα το δούμε άλλη στιγμή». Κουνάω καταφατικά το κεφάλι. Ξέρω πολύ καλά σε τι αναφέρεται... Nova On Demand. Η υπηρεσία που μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε τα προγράμματα που θέλουμε, όποτε μας εξυπηρετεί και όχι μόνο στο live πρόγραμμα και μάλιστα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Πηγαίνουμε στο «χωριό»:

Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί τα μπαγκάζια είναι έτοιμα. Φεύγουμε νωρίς νωρίς για να προλάβουμε την κίνηση, όπως λέει ο μπαμπάς. Έχει πάντα κίνηση αλλά δεν μας νοιάζει. 
Τα τελευταία 5 χρόνια το «χωριό» μας είναι μια παραθαλάσσια περιοχή έξω από το Ναύπλιο. Εκεί όπου μας περιμένουν φίλοι, μεγάλοι και μικροί. Εδώ η μικρή μου ευχαριστιέται παιχνίδι δίπλα στη θάλασσα (αν έχει καλό καιρό, κάνουμε και την πρώτη βουτιά του καλοκαιριού!), βόλτες, ποδηλατάδα, ρόλερ, παιχνίδι με την Μπέλα, την κατσίκα του κύριου Μιχάλη, φύση, ξεγνοιασιά. Κανένα ξυπνητήρι, κανένα πρωινό ξύπνημα. 

Όταν πια τα πιτσιρίκια έχουν εξαντληθεί από το πολύ παιχνίδι, τους φτιάχνω ποπ κορν που μπαίνουν σε μεγάλα μπολ, τα καθίζω σε μαξιλάρες στο πάτωμα και παίζουμε σινεμά! 

Επιλέγουν μόνα τους τι θέλουν να δουν από την παιδική ζώνη στο Novalife, που τώρα το Πάσχα θα διαρκεί 1 ώρα περισσότερο. Χωρίς διαφημίσεις, χωρίς διακοπές, μόνο διασκέδαση! Πόσο το ευχαριστιούνται! 

Pasxa_Nova_eggs.jpg


Ζωγραφίζουμε αυγά:

Παίρνουμε μπογιές κάθε λογής από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, βράζω αυγά, πολλααά αυγά, μαζεύουμε φίλες της και φίλες μου, τα στρώνουμε όλα σε ένα τραπέζι και τα χρωματίζει ο καθένας με τη φαντασία του, μιλώντας, γελώντας και κάνοντας τα ρούχα μας αγνώριστα! 

Βόλτες στην πόλη μόνο για τρεις:

Παραδοσιακά, πάμε οι τρεις μας (μόνο) μια βόλτα στο Ναύπλιο, βγάζουμε φωτογραφίες, περπατάμε πολύ, καθόμαστε σε ένα όμορφο στέκι, τρώμε, γελάμε, πειραζόμαστε. Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερό της. Και το καλύτερό μας.

Το βράδυ της Ανάστασης θα τρέχουμε όπως κάθε χρόνο να προλάβουμε. Εκεί, βλέπεις, ο παπούλης λέει το «Χριστός Ανέστη» πολύ πριν τις 12, δεν είναι Αθήνα. Η μικρή μου φοράει φόρεμα και καλσόν –οπωσδήποτε-, εγώ βάζω όπως όπως το κόκκινο κραγιόν μου, ο μπαμπάς φωνάζει από το αυτοκίνητο «Ελάτεεε, δεν θα προλάβουμε!» και εκείνη τη στιγμή βλέπουμε από το απέναντι χωριό τα πυροτεχνήματα να βάφουν τον ουρανό. 

Είναι μαγικό το Πάσχα όταν νοιάζεσαι, μοιράζεσαι, πλάθεις αναμνήσεις, όταν αγαπάς!

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του