Αλλάζει το ωράριο ύπνου των παιδιών στις διακοπές; - AllYou.gr

Search

 

Αλλάζει το ωράριο ύπνου των παιδιών στις διακοπές;

Για τους γονείς που περιμένουν να κοιμηθούν λίγο παραπάνω...

> ΠΑΙΔΙ ::
14 Απριλίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Η στιγμή που αποενεργοποιείς το πρωινό ξυπνητήρι ή τουλάχιστον μεταθέτεις την ώρα λίγο πιο μετά είναι μια ιερή στιγμή για όλους τους γονείς που σηκώνονται να ετοιμάσουν τα παιδιά για το σχολείο. Και κατά βάθος ελπίζουμε ότι τώρα στις διακοπές θα κοιμηθούμε λιγάκι πιο πολύ...

Τι να κάνουμε; Να αλλάξουμε το ωράριo των παιδιών ή όχι;

Θα απαντήσω με μια ερώτηση, κυνική αλλά αληθινή: 
Πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις;

Γιατί μπορεί τα πλασματάκια μας να βαριούνται να ξυπνάνε για το σχολείο, όταν όμως πρόκειται να σηκωθούν για να παίξουν είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν τα ματάκια τους ακόμα νωρίτερα!

Φυσικά και δεν είναι όλα τα παιδιά το ίδιο. Κάποια απολαμβάνουν τον πρωινό ύπνο όταν δεν έχουν υποχρεώσεις ενώ άλλα ξυπνάνε με τις κότες. 

Και εάν επαφίεις τις ελπίδες σου στο βράδυ, εάν η παρέα είναι καλή και απολαμβάνουν το παιχνίδι, μάλλον αργότερα θα κοιμηθούν από ό,τι συνήθως.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να μην έχεις μεγάλες προσδοκίες. Σίγουρα δεν θα υπάρχει το άγχος του πρώτου κουδουνιού, και αυτό είναι βασικό για την ψυχολογία σου. Απόλαυσε τις στιγμές με το παιδί σου, πάρτο αγκαλίτσα, παίξτε στο κρεβάτι και χουζουρέψτε έτσι που θα είστε αγουροξυπνημένοι -και εάν ο Θεός ευλογήσει και ξυπνήσουν καμιά μέρα λίγο αργότερα, ε, τότε, ευχαριστήσου το! 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παιδιά παίζουμε εκλογές;

Σας βρήκαμε τι θα κάνετε το απόγευμα της Κυριακής

Βρεφικό μασάζ

Το καλύτερο δώρο για το μωράκι σας!