Προτείνουμε το βιβλίο «Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν»

Με την υπογραφή της Χρυσηίδας Δημουλίδου

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Αν είσαι νονά, σίγουρα θα έχεις αρχίσει να ψάχνεις τι θα πάρεις στο βαπτιστήρι σου για το Πάσχα. Λαμπάδα και αυγό σίγουρα, ένα παιχνίδι οπωσδήποτε, ίσως κι ένα ζευγάρι παπουτσάκια. Ώρα να βάλεις στη λίστα και ένα ωραίο βιβλίο που μας προτείνουν οι εκδόσεις Διάπλαση:
«Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν» της Χρυσηίδας Δημουλίδου.

Κάθε Πάσχα στο χωριό Λαμπρινίτσα γίνεται μεγάλη γιορτή, γιατί εκεί υπάρχει το μαγαζάκι του κυρ-Λάμπρου που φτιάχνει τις ωραιότερες χειροποίητες λαμπάδες. 
Έτσι και φέτος η βιτρίνα του μαγαζιού του στολίστηκε αποβραδίς πανέμορφα και εντυπωσιακά, και την επομένη τα παιδάκια θα μπορούσαν να αγοράσουν τη λαμπάδα της επιλογής τους.
Όμως αργά το βράδυ, κι ενώ όλοι οι άνθρωποι κοιμόντουσαν βαθιά, ο κακός ποντικός, που μπήκε από μια τρύπα μέσα στη βιτρίνα, είπε λόγια που τις τρόμαξαν και τότε εκείνες αποφάσισαν να κάνουν επανάσταση και να δραπετεύσουν. Έτσι, ακολουθώντας τον ποντικό, έφυγαν από το μαγαζί. 

Την άλλη μέρα, όταν τα παιδάκια είδαν τη βιτρίνα άδεια, μαράζωσαν. Τώρα πώς θα γινόταν Ανάσταση χωρίς τις λαμπάδες; Τότε ο Λαγός του Πάσχα μαζί με τον φίλο του, το Κόκκινο Αυγό, αποφάσισαν να τις βρουν και να τις φέρουν πίσω. Γιατί εξαφανίστηκαν οι λαμπάδες; Πού πήγαν; Άραγε θα καταφέρουν να τις βρουν ή δεν θα γίνει Πάσχα στο χωριό;

Θα τα ανακαλύψουμε όλα στις σελίδες αυτού του βιβλίου!

Την εικονογράφηση έχει κάνει η Ναταλία Καπατσούλια.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ: Χαριλάου Τρικούπη 76, Αθήνα, τηλ: 210-3808455, www.diaplasibooks.grAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares