Η Αθηνά και ο Ποσειδώνας μας συστήνονται μέσα από τα "Μυθολογικά παραμύθια"

Του Κώστα Πούλου, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Αλεξάνδρα Παπαδάκη


Τα παιδιά λατρεύουν τη μυθολογία και μέσα από τη σειρά "Μυθολογικά Παραμύθια" των εκδόσεων Μεταίχμιο τα ξαναβλέπουν με άλλη ματιά καθώς επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων.

Που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες ξεχασμένων θεών, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει κι ακόμη σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου.

Αυτά είναι τα δύο καινούρια βιβλιαράκια της σειράς που ξεχωρίσαμε:

"Είμαι η Αθηνά": 

Είμαι η Αθηνά, η θεά της Αθήνας. Από τα ζώα πιο πολύ αγαπώ την κουκουβάγια. Βοηθώ τους ανθρώπους, αλλά πιο πολύ αυτούς που θέλουν οι ίδιοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Στον πόλεμο είμαι πρώτη, λατρεύω όμως τις τέχνες και τα γράμματα. Μ’ αρέσει και να υφαίνω. Τα υφαντά μου είναι πιο καλά κι από τα έργα της Αράχνης...


"Είμαι ο Ποσειδώνας":

Είμαι ο Ποσειδώνας. Είμαι η αρμύρα στα χέρια των ναυτικών. Οι χαρακιές στα ροζιασμένα χέρια τους. Είμαι η αγάπη των ανθρώπων για τη θάλασσα. Είμαι όμως και ο φόβος τους για τα αγριεμένα κύματα που θαλασσοδέρνουν τα πλοία. Όχι να το παινευτώ, αλλά είμαι θεός...

Με τα λόγια του Κώστα Πούλου και τις εικόνες της Σοφίας Παπαδοπούλου, αυτά τα νέα εικονογραφημένα βιβλία είναι ιδανικά για παιδιά από 4 ετών!


 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares