Μια γοργόνα, ένας δράκος και οι "μικρές καληνύχτες" τους

Δύο υπέροχα βιβλιαράκια, για τα πιο γλυκά όνειρα!

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Αυτές είναι οι "Μικρές Καληνύχτες" των εκδόσεων Μεταίχμιο, μια σειρά για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη, με ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε 10 λεπτά!

Ξεχωρίσαμε:

Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά, της Αγγελική Δαρλάση, σε εικονογράφηση Μάριας Μπαχά

Μια όμορφη γοργόνα είναι γεμάτη περιέργεια για τον κόσμο της στεριάς. Κάθε τόσο, παρά τις διαμαρτυρίες της γιαγιάς της, βγαίνει στην επιφάνεια ν’ αγναντέψει. Απρόσεχτη καθώς είναι, τη φωτογραφίζει ένας φωτορεπόρτερ, και σύντομα η θάλασσα γεμίζει από βάρκες περίεργων. Ανάμεσά τους κι ένας νεαρός που ονειρευόταν από μικρός να τη συναντήσει. Θα μπορούσε άραγε η γοργόνα να τον ακολουθήσει στη στεριά; Και είναι η αγάπη η απάντηση σε κάθε δυσκολία; 

Το όνομα του δράκου, της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου, σε εικονογράφηση Γεωργίας Στύλου

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια πασίγνωστη μεγάλη πόλη, κατέφτασε έναν φοβερός και τρομερός δράκος. Τα βαριά του βήματα ταρακούνησαν τους κατοίκους. Ο δράκος ήρθε πεινασμένος και απειλητικός. Και ήρθε τραγουδώντας!

Δράκος είμαι που πεινάει,
τρώει και δε σταματάει,
Μόνο τ’ όνομά μου αν βρείτε,
θα με ξεφορτωθείτε.

Άρχισαν λοιπόν οι κάτοικοι της πόλης να μαντεύουν. Μήπως το όνομά του είναι ασυνήθιστο; Αγαμέμνων, Αναξιμένης, Ζήνων, Ηρόδοτος, Δημοσθένης. Ή μήπως πιο συνηθισμένο; Γιαννάκης, Μάκης Λάκης, Σάκης, Τάκης… Ποιο να είναι άραγε το όνομα του δράκου; Κανείς δεν μπορεί να το βρει και ο φόβος μεγαλώνει. Ο φόβος; Είπε το μυρμηγκάκι… Μήπως τον λένε Φόβο;

Πληροφορίες:

*Για παιδάκια από 3 ετών

*ΔΩΡΟ: Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ QR CODE

*Εκδόσεις Μεταίχμιο 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares