Μίνι καλοκαιρινό εργαστήριο δημιουργικής γραφής

Για παιδιά 8-10 ετών, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Αν το παιδί σου αγαπά το γράψιμο και καταγράφει τις μικρές του ιστορίες πάνω στο χαρτί, ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής θα το βοηθήσει να βελτιωθεί και θα του προσφέρει δημιουργική απασχόληση που το ευχαριστεί.

Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, ξεκινά ένα μίνι καλοκαιρινό εργαστήριο 4 συναντήσεων, με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη και απευθύνεται σε παιδιά 8-10 ετών. 

Λίγο πριν από το καλοκαίρι τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη να περιγράψει τις ιδανικές διακοπές και τη μνήμη τους να επιστρέψει σε προηγούμενα καλοκαίρια.

Αντικείμενα, εικόνες, μυρωδιές και φυσικά ιστορίες θα χρησιμοποιηθούν για να τα βοηθήσουν να γράψουν κείμενα με καλοκαιρινή νότα.

Σ’ αυτό το κλίμα, στο τελευταίο εργαστήρι δημιουργικής γραφής της χρονιάς, θα έχουν την ευκαιρία να βάλουν στο χαρτί τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους για το καλοκαίρι που έρχεται.

Ημερομηνίες: Σάββατο 13, 20 και 27 Μαΐου, 10 Ιουνίου 2017

Κόστος: 50 € για κάθε παιδί - 45 € για αδέρφια (και για τις τέσσερις συναντήσεις)

Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00

-Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο "Μαγειρεύοντας ιστορίες: Πώς να γράψεις τα δικά σου κείμενα" της Ελένης Σβωρόνου.

Ποια είναι η Άλκηστη Χρονάκη;

Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σύγχρονη Λογοτεχνία σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο θεματικό πεδίο «Διδακτική της Λογοτεχνίας» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ με θέμα «Η Συμβολή της Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων στη Διαμόρφωση της Υποκειμενικότητας των Εφήβων». Στο πλαίσιο της διατριβής και για τις ανάγκες της έρευνας, οργάνωσε και λειτούργησε λέσχες ανάγνωσης παιδιών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και ΙΕΚ ως καθηγήτρια Αγγλικών, συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα που υλοποιούσε και ως μεταφράστρια. Παράλληλα, από το 1998 μέχρι το 2003 αρθρογραφούσε στο λογοτεχνικό περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ με βιβλιοκριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων. Από το 2006 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών.

Πληροφορίες:

-Το εργαστήριο πραγματοποιείται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας). 

-Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη κάθε συνάντησης.

-ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

-ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

-Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:
• στο τηλ.: 211 3003580  
• στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares