Ποια σιχαμερή συνήθεια κάνει καλό στα παιδιά;


Όταν οι επιστήμονες μιλάνε και οι μανάδες μένουν άφωνες

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Δεν είναι πολύ ευχάριστο να ανακαλύπτεις ότι το παιδί σου αρέσκεται στο να βάζει το δάκτυλό του στη μύτη και να εξερευνεί τον μυστικό του κόσμο. 

Σιγά, θα μου πεις, όλοι το κάναμε μικροί, μπορεί να το κάνουμε και ως ενήλικες όταν κανείς δεν μας βλέπει. 

Τι γίνεται όμως όταν συνειδητοποιείς ότι αντί να τρώει το φαγητό που του ετοίμασες, προτιμάει να τρώει... τις μύξες του;

Μπλιαξ, το ξέρω. Κι όμως, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή η σιχαμερή συνήθεια κάνει καλό στα δόντια και εν γένει στην υγεία των παιδιών! Άκουσον άκουσον.

Δεν τρολάρουμε. Οι ειδικοί, που προέρχονται από πανεπιστήμια όπως αυτά του Harvard και της Massachusetts (το γνωστό ΜΙΤ), συμβουλεύουν τους γονείς να μην αποτρέπουν τα παιδιά τους από το σκάλισμα της μύτης καθώς οι μύξες περιέχουν καλά βακτήρια.

Το να τις τρώνε μια στο τόσο επίσης αποτρέπει τα βακτήρια να κολλάνε στα δόντια, σύμφωνα με άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Κοινότητα Μικροβιολογίας.

Εάν το παιδί νιώθει μια ακατανίκητη επιθυμία να σκαλίσει τη μύτη του και να γευτεί το περιεχόμενό της, λένε, άφησέ το. Μιλάει η φύση!

Το να θέλουμε τα παιδιά μας να ζούνε σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον δεν τα βοηθά καθόλου στην ανάπτυξή τους. 

Ισχύει και...για τους μεγάλους; Οι ειδικοί λένε ότι όσοι σκαλίζουν τη μύτη τους είναι πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένοι και βρίσκονται σε καλύτερη επαφή με το σώμα τους. 

Και οι μύξες ως...τρόφιμο; Ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού!

Επιστημονικά, αυτή η συνήθεια είναι απολύτως φυσιολογική καθώς η μύτη είναι σαν ένα φίλτρο που συλλέγει έναν μεγάλο αριθμό βακτηρίων, που δρουν σαν φάρμακο.  

Λες στο μέλλον να βγει σιρόπι μύξας; Θα το δούμε και αυτό. 
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares