Τι ώρα πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά;


Γιατί, από όσο ξέρουμε, τα μεγαλύτερα βλέπουν και Survivor…

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μην μου πεις ότι τα δικά σου δεν βλέπουν! Αν όχι στη δική σου οικογένεια, τα περισσότερα παιδιά κάθονται το βράδυ κολλημένα με τους Μαχητές και τους Διάσημους.

Και αναρωτιέμαι, πώς ξυπνάνε αυτά τα παιδιά για να πάνε σχολείο την επόμενη μέρα; (έχω κι άλλες απορίες, βέβαια, αλλά δεν είναι στο θέμα μας).

Έλα, μωρέ, πώς κάνεις έτσι; Αντέχουν!

Αυτή είναι η κλασική αντίδραση των γονιών, που δεν γνωρίζουν φαίνεται ότι το να κοιμάται ένα παιδί νωρίς είναι πολύ σημαντικό, για τη γνωστική, συναισθηματική και σωματική του ανάπτυξη.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τα παιδιά να πηγαίνουν νωρίς για ύπνο.

Σας παρακαλώ, προσδιορίστε το «νωρίς». 

Γίνεται να βάλεις το παιδί μεταξύ 6-9μμ, σε ένα τρίωρο με μεγάλα οφέλη, όπως λένε οι επιστήμονες; Πολύ δύσκολο. 

Αυτό που μπορείς όμως να κάνεις είναι να το βάλεις να κοιμηθεί 1 ώρα νωρίτερα από το σύνηθες. Κοιμόταν στις 10; Βάλτο στο κρεβάτι στις 9!

Τι διαφορά θα κάνει; Μεγάλη! Ακόμα και μία ώρα νωρίτερα αν κοιμούνται τα παιδιά 7-11 ετών τους προσφέρει εγρήγορση και τα κάνει λιγότερα οξύθυμα. 

Πέρα από τις έρευνες, ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλο ρόλο στο τι ώρα κοιμούνται τα παιδιά παίζουν και οι συνήθειες της οικογένειας. Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να μείνει ξύπνιο για να δει τον μπαμπά του που επιστρέφει από τη δουλειά στις 10.

Και αυτό αξίζει πολύ περισσότερο από ένα ρεάλιτι.   
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares