Ένα δωμάτιο για κάθε αδερφάκι; Ξανασκέψου το


7 ωφέλιμα πράγματα που μαθαίνουν όταν μοιράζονται τον ίδιο χώρο.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας ποτέ δεν είχα το δικό μου δωμάτιο. Το να μοιράζομαι τον ίδιο χώρο με τις αδερφές μου ήταν για μένα κάτι φυσικό. Μεγαλώνοντας βέβαια ήθελα να έχω τον προσωπικό μου χώρο αλλά καθώς αυτό ήταν αδύνατο, η σκέψη ερχόταν κι έφευγε. Μάλλον η μεγαλύτερη αδερφή μου ήταν αυτή που επιθυμούσε σαν τρελή να έχει τη δική της ντουλάπα- δανειζόμασταν συνεχώς τα ρούχα της!

Σήμερα, πολλοί γονείς με δύο και τρία παιδιά προσπαθούν να εξασφαλίσουν από ένα δωμάτιο στο καθένα γιατί «έτσι είναι καλύτερα».

Κι όμως, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το να μοιράζεσαι τον χώρο σου με τα αδέρφια σου μόνο καλό μπορεί να σου κάνει, καθώς τα οφέλη είναι πολλά:
1.Έχεις συντροφιά τη νύχτα και δεν φοβάσαι. Κάποιος είναι δίπλα σου.

2.Κοιμάσαι καλύτερα και πιο βαθιά, ακριβώς γιατί νιώθεις ασφάλεια.

3.Κοιμάσαι ακόμα και όταν ο δίπλα σου κάνει θόρυβο- πολύ χρήσιμο για την μετέπειτα ζωή σου.

4.Δένεσαι με τα αδέρφια σου. Είναι αυτές οι ώρες πριν σας πάρει ο ύπνος που λέτε αστεία, τους κάνεις ή σου κάνουν ερωτήσεις παντός είδους, ακούτε μουσική ή βλέπετε βιντεάκια στα κρυφά. Γίνεστε εκτός από καλά αδέρφια, και φίλοι. 

5.Μαθαίνεις να γίνεσαι διαλλακτικός και να συμβιβάζεσαι όταν πρέπει. Τα προβλήματα στον ίδιο χώρο είναι αναμενόμενο να προκύψουν, όπως ακριβώς και οι λύσεις αυτών. 

6.Αναπτύσσεις την ενσυνείδηση. Βλέπεις τον άλλον, τον νιώθεις, κατανοείς τα συναισθήματά του ακόμη κι αν δεν σου μιλάει για αυτά.

7.Μοιράζεσαι. Στο δωμάτιο αυτό δεν είσαι μόνος. Ούτε άλλωστε και στη ζωή!
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares