Σας έπιασε στα πράσα το παιδί; Να τι πρέπει να του πείτε!

Ανάλογα με την ηλικία του. 

Μαρία Μυλωνά

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: εννοείται ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν σας... κάνει τσακωτούς είναι να του ζητήσετε να βγει από το δωμάτιο, ώστε να ντυθείτε (και να πάρετε μία βαθιά ανάσα). Προσοχή όμως: χωρίς πανικό, χωρίς φωνές και κυρίως χωρίς ενοχές. Από 'κει και πέρα, ο τρόπος που θα το προσεγγίσεις μαζί με τον σύντροφό σου, εξαρτάται άμεσα από την ηλικία του. Συγκεκριμένα:  

Αν το παιδί είναι κάτω από 6: Τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα σ' αυτή την περίπτωση, καθώς συνήθως τα παιδιά μέχρι αυτή την ηλικία δεν έχουν ιδιαίτερη συναίσθηση του τι σημαίνει η σεξουαλική πράξη.  Το πιθανότερο είναι λοιπόν να μην χρειαστεί να του εξηγήσετε τίποτα περισσότερο, πέρα του ότι είναι ευγενικό -και επιβεβλημένο- την επόμενη φορά να χτυπάει την πόρτα πριν μπει στο υπνοδωμάτιο σας. 

Περίπου μέχρι την ηλικία των 12: Εδώ τα πράγματα "ζορίζουν". Μάλλον το παιδί έχει ήδη παρακολουθήσει έστω και τυχαία κάποιες ερωτικές σκηνές στην τηλεόραση ή -ακόμα πιθανότερο είναι να- σας έχει ήδη κάνει την ερώτηση: "τι είναι το σεξ;". Η ψυχραιμία είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη. Από εκεί και πέρα, καλό είναι να του εξηγήσετε ότι ακόμα και οι γονείς έχουν τις προσωπικές τους στιγμές και πως αυτό που είδε είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Και φυσικά να "καταστρώσεις" με το σύντροφό σου το σχέδιο για το πώς θα μιλήσετε στο παιδί σας για το σεξ, γενικότερα. 

Μεγαλύτερο από 12 ετών: Ίσως πιο εύκολη να είναι η αποστολή σας αν το παιδί είναι στην (προ)εφηβεία, που ίσως αδιαφορήσει και δεν χρειαστεί να δώσετε περαιτέρω εξηγήσεις.  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares