Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

5 παιδικά βιβλία για να αγαπήσουν το σχολείο

Τα ξεχωρίσαμε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.



Είτε είναι η πρώτη του φορά στο σχολείο (τι συγκίνηση, αλήθεια) ή η πρώτη μέρα σε νέο σχολείο ή για κάποιο λόγο δεν θέλει ούτε από έξω να περάσει, ένα βιβλίο μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις το παιδί σου να αγαπήσει το σχολείο!
Εμείς επιλέξαμε 5 φρέσκους τίτλους που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, και σας ευχόμαστε καλά διαβάσματα και καλή σχολική χρονιά! 

11365_03.jpg

Αντιόπη Φραντζή: Μαθητικά κατορθώματα:Τι κάνουν τα πρωτάκια; & Τα ζωγραφιστά μυστικά

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Ηλικία: από 6 ετών 

Μια σειρά με μικρές ιστορίες της καθημερινής σχολικής ζωής. Απευθύνεται στα παιδιά για να τους δώσει φωνή και να μας μιλήσουν για τα ζητήματα που τα απασχολούν, στους γονείς για να τους δώσει μικρά τρικ ενθάρρυνσης των παιδιών τους, στους εκπαιδευτικούς για να αναγνωρίσουν και να διευρύνουν τον εαυτό τους. 

1. Τι κάνουν τα πρωτάκια;

Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τη Νεφέλη. Πρώτη μέρα στο σχολείο, πρώτη μέρα στην Πρώτη τάξη. Κι ενώ όλα μοιάζουν δύσκολα και τρομακτικά, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει, που θα κάνει τη μικρή να φύγει στο σχόλασμα μ’ ένα πλατύ χαμόγελο… 

11372_03.jpg

2. Τα ζωγραφιστά μυστικά

Στον Ιάσονα αρέσει πολύ να ζωγραφίζει, αλλά όχι και τόσο να γράφει. Μέχρι που έρχεται ένας καινούριος δάσκαλος, που αγαπά κι εκείνος τη ζωγραφική, και δείχνει στα παιδιά έναν νέο τρόπο ν’ αντιμετωπίζουν τα γράμματα και τους αριθμούς. Και τότε, όλα αλλάζουν… 

10511_03.jpg

3. Σιλβέν Ζαουί: Οδός των φίλων: Δε θέλω να πάω σχολείο

Εικονογράφηση: Ανελόρ Παρό, μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Ηλικία: από 7 ετών

Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουν τα σχολεία και την προηγούμενη μέρα ο Σαμ έχει πονόκοιλο. Οι φίλοι του καταλαβαίνουν αμέσως πως στην πραγματικότητα του φταίει η επιστροφή στα θρανία. Ευτυχώς, η Μία έχει μια σούπερ ιδέα: μαζί οι πέντε φίλοι θα απαριθμήσουν όλους τους λόγους που υπάρχουν για να σου αρέσει το σχολείο, και θα τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τη χαρά της ζωής!

11174_03.jpg

4. Τις Ράμπι: Πόσο μ’ αρέσει το σχολείο!

Εικονογράφηση: Λόρα Χιουζ, απόδοση: Ειρήνη Χριστοπούλου

Ηλικία: από 4 ετών

Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να σου αρέσει το σχολείο! Σε κάθε σελίδα θα βρεις κι από έναν.
Ένα βιβλίο που βοηθάει τα μικρά παιδιά στην προσαρμογή στο Νηπιαγωγείο, με έξυπνες και διασκεδαστικές ρίμες που κάνουν την ανάγνωση παιχνίδι.

Ένα βιβλίο που βοηθάει τα μικρά παιδιά στην προσαρμογή στο Νηπιαγωγείο, με έξυπνες και διασκεδαστικές ρίμες που κάνουν την ανάγνωση παιχνίδι.

10504_03.jpg

5. Πάνος Χριστοδούλου: Τόνοι, τόνοι και Τόνι

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου

Ηλικία: από 6 ετών

«Πού είναι οι τόνοι; Θέλω τόνους!» ακούστηκε µια φωνή από το παραθαλάσσιο σχολείο. Κι έτσι οι τόνοι, που κολυµπούσαν αµέριµνοι στη θάλασσα, βγήκαν στη στεριά, νοµίζοντας ότι τους καλούσαν. Πού να ήξεραν ότι αυτός που φώναζε ήταν ο δάσκαλος και ότι έκανε παρατήρηση στον Τόνι επειδή δεν έβαλε τόνους στο κείµενο που έγραψε. Κι έτσι όπως βγήκαν µε φόρα από το νερό οι τόνοι (τα ψάρια δηλαδή), άρχισαν άθελά τους να πέφτουν σαν τόνοι (γραµµατικής) στις λέξεις που ήταν γραµµένες στον πίνακα. Και τους άλλαξαν τα φώτα και µαζί και το νόηµα… Θα µπορέσει κάποιος να βάλει τέλος στο χάος που δηµιουργήθηκε στην τάξη; Και ο Τόνι θα βάζει από εδώ και στο εξής τόνους, για να µην ξανασυµβούν τα ίδια;


 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department