Από πότε φαίνεται εάν θα γίνει παχύσαρκο το παιδί;

Μια νέα μελέτη μάς ενημερώνει.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Η παιδική παχυσαρκία ολοένα και θεριεύει στη χώρα μας και οι ανησυχητικοί ρυθμοί με τους οποίους αυξάνεται κάνει τους επιστήμονες να εντείνουν τις έρευνές τους.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η παιδική παχυσαρκία μπορεί να προβλεφθεί ήδη από την ηλικία των 6 μηνών! Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι παιδίατροι άρχιζαν να την εξετάζουν στα παιδιά από 2 ετών και άνω, αλλά όπως όλα δείχνουν μπορεί να γίνει αρκετά νωρίτερα. 

Οι επιστήμονες του Νοσοκομείου Παίδων στο Σινσινάτι των ΗΠΑ βρήκαν ότι η μέτρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) του παιδιού από την ηλικία των 6 μηνών μπορεί ενδεχομένως να προειδοποιήσει γονείς και παιδιάτρους για την τάση παχυσαρκίας.

Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι σε όσα παιδιά τελικά αναπτύξουν παχυσαρκία, η αύξηση του σωματικού τους βάρους όσο είναι ακόμα μωρά διαφέρει από εκείνη σε άλλα μωρά. 

Αν υπολογίσεις ότι η πρόωρη παχυσαρκία συμβάλλει στην ανάπτυξη σοβαρών και χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες, οφείλεις να παρακολουθείς στενά την εξέλιξη του βάρους του μωρού σου και να μην το αναβάλλεις για μετά.

Μετά μπορεί να είναι αργά.
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares