4 πράγματα που έχει ανάγκη το μωρό σου

Εκτός από μαμ, κακά και νάνι...

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πέρα από την κάλυψη των βασικών του αναγκών, ένα μωράκι χρειάζεται ένα σωρό άλλα πράγματα. Και δεν αναφέρομαι σε κουδουνίστρες και πιπίλες. 

Εάν του προσφέρεις φαγητό, στέγη, στοιχειώδη καθαριότητα, φυσικά και θα μεγαλώσει. Εάν όμως του δώσεις απλόχερα ασφάλεια και αγάπη, τότε θα μεγαλώσει ευτυχισμένο. 

Και ποια μαμά δεν θέλει ευτυχισμένο το μωρό της; Εδώ θα διαβάσεις 4 πράγματα που έχει αληθινά ανάγκη το μικρό σου πλασματάκι:

1. Την αγκαλιά σου όταν τη ζητάει
Κλαίει. Δεν πεινάει. Δεν τα έχει κάνει. Δεν κρυώνει/ζεσταίνεται. Τι θέλει; Την αγκαλίτσα της μαμάς. Μην το αφήνεις να πλαντάζει στο κλάμα για να μην το κακομάθεις στις αγκαλιές. Κανείς δεν έπαθε κάτι κακό από την πολλή αγκαλιά. 

2. Τη φωνή και τα τραγούδια σου
Μίλα στο μωρό με κάθε ευκαιρία. Μίλα του κανονικά, όχι μπεμπεκίστικα, τραγούδα του, πες του αστεία, διάβασέ του ένα παραμύθι. Η φωνή σου είναι ευεργετική πάνω του και το βοηθά να αναπτύξει τις γλωσσικές του δεξιότητες.

3. Την καθιέρωση της ρουτίνας
Μην τη φοβάσαι. Η ρουτίνα είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορείς να προσφέρεις στο μωρό σου. Και μην τη σταματήσεις ούτε όταν γίνει νήπιο ή μεγαλύτερο παιδάκι. Θα έχει ανάγκη να γνωρίζει πότε ξυπνάμε, πότε τρώμε, πότε πάμε σχολείο, πότε διαβάζουμε κλπ.  

4. Μια ισορροπημένη μαμά
Κι όμως, μια μαμά που αφιερώνει λίγο χρόνο για την φροντίδα του εαυτού της είναι μια καλύτερη μαμά. Αυτή που αφοσιώνεται κατ’ αποκλειστικότητα στο μωρό της παραμελώντας τον εαυτό της, κάποια στιγμή θα εκραγεί. Και οι εκρήξεις, χμ, δεν είναι πολύ καλές για ένα μωρό, τι λες;
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares