Πώς σχετίζεται ο αυτισμός με μια καπνίστρια γιαγιά; - AllYou.gr

Search

 

Πώς σχετίζεται ο αυτισμός με μια καπνίστρια γιαγιά;

Μια σύνδεση που δεν μπορούσες να φανταστείς.

> ΠΑΙΔΙ ::
25 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν έχεις αποφασίσει να μείνεις έγκυος, και το προσπαθείς, καλό είναι να έχεις διακόψει το κάπνισμα. Ή τουλάχιστον να το κόψεις με το που θα σου ανακοινώσει ο γιατρός σου τα ευχάριστα.

Τι γίνεται όμως όταν η οικογένειά σου συνεχίζει τη βλαβερή αυτή συνήθεια; Θα μου πεις, εγώ έμεινα έγκυος, πρέπει να σταματήσουν όλοι το τσιγάρο;

Όχι, βέβαια. Μπορούν όμως να σταματήσουν να καπνίζουν μπροστά σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου. Και κυρίως η μαμά σου.

Και να γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό:

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Nature Scientific Reports", μια μητέρα που καπνίζει καθόσο η κόρη της διανύει την περίοδο της κύησής της ενδεχομένως βλάπτει το μελλοντικό της εγγόνι ή μάλλον καλύτερα τη μελλοντική της εγγονούλα.  
Οι ειδικοί μετά από ανάλυση στοιχείων για 14.500 παιδιά, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι εάν ένα κορίτσι, όσο είναι στη μήτρα, εκτίθεται στον καπνό της γιαγιάς του, αυξάνεται ο κίνδυνος αυτισμού.
Με συγκεκριμένα στοιχεία, έχει 67% μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσει χαρακτηριστικά του αυτισμού και 53% να διαγνωσθεί με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Συμπέρασμα που όμως δεν ισχύει για τα αγοράκια, χωρίς αυτό να επιτρέπει στις γιαγιάδες να ανάβουν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο μπροστά στην εγκυμονούσα κόρη τους.
 

Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μαμά κάνε με tattoo...

Όλοι οι σταρ του Χόλιγουντ, το έχουν κάνει ήδη...

Τα φιλαράκια…

Ποιοί θα είναι οι κολλητοί του Royal Baby Archie;

Τι πρέπει να ξέρει μια νέα μαμά

Μίνι οδηγός επιβίωσης