Η οργάνωση της μαμάς είναι σπουδαίο πράγμα

Γιατί είναι ζήτημα ζωής και ψυχικής υγείας.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες, αποφάσισα, λοιπόν, να γίνω και εγώ σαν αυτές που θαυμάζω: Μια οργανωμένη μαμά που δεν τρέχει άλαλη και ξεμαλλιασμένη μέρα-νύχτα.

Και ιδού τα μυστικά μου:

1. Σημειώνω πάντα τι έχω να κάνω κάθε μέρα, πού πρέπει να πάω, τι έχω να πληρώσω, πότε είναι το πάρτυ κ.λπ. Συνήθως σε χαρτάκια που μπαίνουν στο ψυγείο αλλά θα αρχίσω να χρησιμοποιώ και κανένα app, πού θα μου πάει!

2. Βάζω προτεραιότητες και δεν αφήνω τίποτα για αύριο. Είναι δεδομένο ότι και αύριο κάτι θα αφήσω πίσω και κάποια στιγμή θα έχω δημιουργήσει ένα παγόβουνο υποχρεώσεων. 

3. Φτιάχνω το πλάνο του εβδομαδιαίου μενού, συνήθως το Σάββατο, πριν πάω σούπερ μάρκετ. Για να έχω τα απαραίτητα για το παιδί και υλικά στο ψυγείο για να μην χάνω χρόνο πέρα δώθε για ψώνια. Εννοείται ότι θα παραγγείλουμε κιόλας.

4. Μία φορά την εβδομάδα σιδερώνω τα ρούχα όλων μας. Πλυντήρια βάζω με την πρώτη ευκαιρία μέσα στη μέρα (ποτέ στη μαύρη νύχτα), για να μην μαζεύονται. 

5. Πηγαίνω τράπεζες (αν χρειαστεί) όταν δεν έχουν βγει οι συντάξεις και γίνεται χαμός και κανονίζω τις πληρωμές μέσω web banking. 

6. Ξυπνάω τουλάχιστον μισή ώρα πριν από όλους, αφενός για να πιω έναν καφέ με την ησυχία μου, αφετέρου για να φτιάξω το κολατσιό του παιδιού.

7. Η τσάντα της μικρής είναι έτοιμη από το βράδυ. Τα ρούχα της τα βγάζω το πρωί. Αν τα έχεις όλα σιδερωμένα, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι!
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares