Πότε λέμε στο παιδί ότι είναι υιοθετημένο;

Οι οικογένειες της καρδιάς

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Απρόσμενες ερωτήσεις, αμήχανες στιγμές, ένα μυστικό που φοβάσαι μήπως αποκαλυφθεί, μην τυχόν βρεθεί κάποιος κακόβουλος και πει στο παιδί σου ότι είναι υιοθετημένο.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ένα μυστικό. Η υιοθεσία είναι μια αλήθεια στην οποία το παιδί πρέπει να γίνει μέτοχος από πολύ μικρό.

Οι ειδικοί συστήνουν στις μαμάδες να μιλάνε σχετικά με την υιοθεσία από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους, εξηγώντας τα συναισθήματά τους. 

Μεγαλώνοντας το παιδί θα αρχίσει να κάνει ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντάς ειλικρινά και ξεκάθαρα, κατεβαίνοντας πάντα στο γνωστικό και ψυχοπνευματικό επίπεδο του παιδιού κάθε φορά. 

Και εάν ρωτήσει από πού κατάγεται, πού είναι οι βιολογικοί του γονείς, γιατί το άφησαν; Τι γίνεται όταν το παιδί κάνει ερωτήσεις που δεν ξέρεις να απαντήσεις; Θα του απαντήσεις και πάλι με ειλικρίνεια ότι δεν ξέρεις. 

Πολλά βιβλία σχετικά με το πώς λέμε σε ένα παιδί ότι είναι υιοθετημένο θα σε βοηθήσουν ενώ σε κάθε περίπτωση η βοήθεια ενός ειδικού θα σταθεί πολύτιμη.   About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares