5 λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι γονείς

Ναι, ναι, και εσύ η τέλεια μαμά

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Βιβλία υπάρχουν, φίλοι που έγιναν γονείς πριν από μας υπάρχουν, κανείς δεν μας προετοιμάζει ουσιαστικά για τόσες και τόσες καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά με τα παιδιά μας.

Γιατί υποπέπτουμε συνεχώς σε λάθη και πόσο κρίσιμα είναι αυτά για την ανάπτυξη των παιδιών μας;

Εάν υποθέσουμε ότι είσαι μια καλή και νοιαστική μαμά, μπορεί να κάνεις κάποια λάθη άθελά σου ή γιατί απλά δεν ξέρεις πώς αλλιώς να χειριστείς κάποιες καταστάσεις και συμπεριφορές. Πάντα όμως υπάρχει το καλύτερο, και αυτό ξεκινά αμέσως μόλις παραδεχτούμε ότι ναι, αυτό το κάνουμε λάθος, ας το διορθώσουμε.

1. Τους λέμε συνέχεια μπράβο:
Φυσικά και η επιβράβευση χρειάζεται. Όταν όμως γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, τότε το παιδί εθίζεται στο μπράβο και δεν θέλει να κάνει τίποτα που να μην καταλήγει σε αυτό.

2. Τα κρατάμε μονίμως απασχολημένα: 
Με χορούς, ποδόσφαιρα, τένις, μπαλέτα... Όλα είναι αναγκαία, αλλά με μέτρο γιατί αλλιώς το παιδί θα κουραστεί και θα αντιδράσει. 

3. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ευτυχία τους
Και αυτό κακό είναι, θα μου πεις. Ναι, γιατί αν και γονείς δεν δικαιούμαστε να πιέζουμε το παιδί μας να είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Θα το μάθει μόνο του. Θα δει εσένα. Προς τι η πίεση;

4. Τα εξαγοράζουμε
Κάνε αυτό και θα σου αγοράσω το παιχνίδι που θες. Θα σου δώσω τόσα ευρώ εάν διαβάσεις για το τεστ. Το μήνυμα είναι ότι για να κάνω κάτι που υποχρεούμαι, πρέπει να πληρωθώ. 

5. Αποφεύγουμε τα αμήχανα θέματα 
Διαφορετικότητα, σεξ, εικόνα σώματος... τζιζ θέματα για πολλούς γονείς που δεν θέλουν να αγγίξουν είτε γιατί είναι συντηρητικοί είτε γιατί δεν ξέρουν τι να πουν. Συγγνώμη, οφείλεις να ενημερώνεσαι. Εσύ είσαι που θα λύσεις τις απορίες του παιδιού σου, όχι το YouTube. 
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares