Αυτό που φοβούνται περισσότερο οι γονείς στο διαδίκτυο

Τι έδειξε μια νέα έρευνα.

Γεωργία Κοντού

Η χρήση των social media είναι η διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών που ανησυχεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τους γονείς, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του αμερικανικού Ιδρύματος Οικογενειακής Διαδικτυακής Ασφάλειας (FOSI).

Πιο συγκεκριμένα, το 63% των γονιών με παιδιά που έχουν λογαριασμό σε social media πιστεύουν ότι οι κίνδυνοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επισκιάζουν τα οφέλη για έναν ανήλικο χρήστη, άποψη την οποία συμμερίζονται και το 26% των γονιών που τα παιδιά τους δεν έχουν δημιουργήσει ακόμη διαδικτυακό προφίλ. Μόλις το 26% όλων των γονιών (ανεξαρτήτως του αν τα παιδιά τους ασχολούνται με τα social media ή όχι) θεωρούν ότι τα πλεονεκτήματα υπερβαίνουν από τα ρίσκα.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες ανησυχίες τους;

Το 76% των γονιών φοβούνται ότι τα παιδιά τους έρχονται σε επαφή με ακατάλληλο για την ηλικία τους περιεχόμενο, ενώ το 69% ότι κάποιος ξένος μπορεί να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί τους μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα  το 78% μπαίνει στο λογαριασμό των παιδιών για να ελέγξει τα μηνύματά τους.

"Παρόλο που πολλοί γονείς ελέγχουν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών τους και πιστεύουν ότι σωστά πράττουν, στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας περιορίζεται η γονεϊκή παρέμβαση", αναφέρει η δημοσίευση του ιδρύματος. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε τρεις ομάδες: σε γονείς παιδιών 6-9, 10-13 και 14-17 ετών.  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares