3 λόγοι γιατί να μην κάνεις τις ασκήσεις του σχολείου - AllYou.gr

Search

 

3 λόγοι γιατί να μην κάνεις τις ασκήσεις του σχολείου

Μάνα είσαι, δεν είσαι μαθήτρια.

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Είναι πολλές οι φορές που το παιδί δεν έχει καθόλου χρόνο, είναι κουρασμένο ή απλά ζητάει τη βοήθειά σου με το διάβασμα του σχολείου. Και η αλήθεια είναι ότι το λυπάσαι το καημένο τόσα που τους βάζουν και επιπλέον γιατί να μην το βοηθήσεις με αυτή την άσκηση να την έχει σωστή όταν τη δει η δασκάλα;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπεις σε αυτόν τον ρόλο. Είσαι μαμά, σίγουρα θα είσαι εκεί εάν το παιδί σου έχει κάποια απορία, δεν είσαι όμως μαθήτρια για να κάτσεις να κάνεις τις ασκήσεις σου.

Γιατί έτσι:
1. Το παιδί παρουσιάζει μια άλλη εικόνα του στη δασκάλα, σίγουρα εξιδανικευμένη που όμως πολύ γρήγορα ένας καλός εκπαιδευτικός αντιλαμβάνεται πως δεν ισχύει. Και ο ρόλος του είναι να εντοπίζει τις αδυναμίες κάθε μαθητή για να μπορέσει στη συνέχεια να το βοηθήσει και να το ενισχύσει.

2. Τα θεωρεί όλα εύκολα και δεδομένα. Γιατί να προσπαθήσει, γιατί να κοπιάσει, αφού δεν χρειάζεται; Κάνοντάς του τις ασκήσεις του, του δίνεις το μήνυμα ότι η μανούλα θα είναι πάντα δίπλα του. Και θα φτάσει τα 40 και δεν θα μπορεί να κάνει ρούπι χωρίς τη μανούλα.

3. Δεν συνειδητοποιεί τι σημαίνει ευθύνη. Οι υποχρεώσεις ενός μικρού παιδιού αφορούν πολλούς τομείς (όπως π.χ. η υγιεινή του, η τακτοποίηση του δωματίου του, η αυτοεξυπηρέτηση) και σε ένα μεγάλο μέρος το σχολείο και το διάβασμά του. Πρέπει να μάθει ότι όποιες ευθύνες κι αν έχουμε, σε όποια ηλικία, τις αναλαμβάνουμε και δεν τις πετάμε μπαλάκι σε κάποιον άλλον. 

Λοιπόν, θα το αφήσεις τώρα να διαβάσει μόνο του την προπαίδεια;Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Urban αντίσκηνα

Εναλλακτική κατασκήνωση για τα τσικό στον Ελληνικό Kόσμο

Summer trends ‘19

Το καλοκαίρι ξεκίνησε με τις πιο fashion επιλογές για τα πιτσιρίκια μας

Τα 5 καλοκαιρινά "μη" των μαμάδων

... που όλοι τα μισούσαμε, αλλά τελικά ήταν τόσο σοφά