Μαθαίνοντας στα παιδιά τη φροντίδα - AllYou.gr

Search

 

Μαθαίνοντας στα παιδιά τη φροντίδα

Παιχνίδια ρόλων μέσα από μια κούκλα.

> ΠΑΙΔΙ ::
05 Δεκεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Είναι πραγματικά απίστευτο πώς τα παιδιά λαμβάνουν όλα τα ερεθίσματα από το περιβάλλον τους και δη το οικογενειακό. Πώς παρατηρούν τη μαμά τους όταν φροντίζει το μικρότερο αδερφάκι τους, πώς ο γιατρός εξετάζει αυτά τα ίδια.

Και έρχεται μια στιγμή που το κάθε βίωμα, το κάθε ερέθισμα μετουσιώνεται σε τρόπο ζωής και συμπεριφορά. 

Μπορεί ένα παιχνίδι να ενισχύσει έννοιες όπως η φροντίδα για τους αγαπημένους μας ή γενικότερα για τον συνάνθρωπό μας; Φυσικά και μπορεί, αρκεί μαζί με το παιχνίδι να αφιερώνουμε κι εμείς χρόνο μιλώντας στο παιδί. 

Και επειδή διανύουμε τη σεζόν «τι θέλω να μου φέρει ο Άη Βασίλης» και «τι να πάρω στο παιδί μου για τις γιορτές», η Hasbro μας δίνει την ιδέα: την καινοτομική κούκλα Baby Alive Μωρούλι Αρρωστούλι που χρειάζεται τη φροντίδα των παιδιών και τη ζεστή αγκαλιά τους για να γίνει καλά και να αρχίσει να χαμογελάει. 

morouli_mesa.jpg

Ειδικά σχεδιασμένη, η κούκλα βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, εξερευνώντας παράλληλα τον ρόλο τους μέσα στην οικογένεια και ανακαλύπτοντας τον κόσμο της φαντασίας τους. 

Εάν έχεις παιδί έως 5 ετών, αυτή η κούκλα θα το βοηθήσει να αποκτήσει την αίσθηση του ελέγχου αλλά και να μάθει τους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς.

Θα μπορεί να «γιατρέψει» την κούκλα του, με όλα τα ιατρικά αξεσουάρ,  όπως φροντίζει ένας γονιός το παιδί του, ελέγχοντας την θερμοκρασία της, γεμίζοντας το μπουκαλάκι της με νερό για να πιει, σκουπίζοντας τα δάκρυά της όταν κλαίει και φροντίζοντάς την όταν η μυτούλα της φωτίζεται για να δείξει ότι χρειάζεται το μαντηλάκι της. Στο πίσω μέρος της πλάτης της,  η Baby Alive Μωρούλι Αρρωστούλι, διαθέτει διακόπτη με τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε αν θα πει «Μανούλα» ή «Μπαμπάκα» όπως επίσης μπορείτε να την ακούσετε να «λέει» περισσότερα από 35 ηχητικά εφέ και φράσεις στα ελληνικά. 

Νομίζω ότι μόλις βρήκα το τέλειο δώρο για την 4χρονη ανιψιά μου! 


 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παιδιά παίζουμε εκλογές;

Σας βρήκαμε τι θα κάνετε το απόγευμα της Κυριακής

Βρεφικό μασάζ

Το καλύτερο δώρο για το μωράκι σας!