"Μία βαλίτσα, δύο μπαλόνια"

Μια παιδική θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τα παραμύθια  της Ανατολής

Τζίνα Σπάρτακου

Το θέατρο Αερόπλοιο, πάντα δίπλα στα παιδιά, εδώ και δύο χρόνια συνέλεξε μοναδικά λαϊκά παραμύθια από την Ανατολή με αφορμή το Ευρωπαϊκό project Culture Luggage.

Έτσι σε συνεργασία με μια ομάδα θεάτρων από την Ιταλία και τη Σουηδία και με εταίρους την Action Aid Hellas και την Αction Synergy, για μια ολόκληρη χρονιά, δημιούργησε θεατρικά γεγονότα – δράσεις που έλαβαν  χώρα  μέσα στις προσφυγικές δομές, σε κέντρα φιλοξενίας και φροντίδας προσφύγων, σε διαπολιτισμικά σχολεία και στο θέατρο Τόπος Αλλού.

ΑΕΡΟ.jpg

Η διαδρομή της συλλογής των παραμυθιών ήταν εμπειρία μοναδική: μητέρες, γιαγιάδες και παιδιά αφηγήθηκαν στην θεατρική ομάδα, παραμύθια από τη Συρία, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, το Ιράν κι εκείνοι με τη σειρά τους παρουσίασαν μια σειρά από θεατρικές- διαδραστικές παραστάσεις και δημιουργικά θεατρικά εργαστήρια, εντάσσοντας στη δράση μικρούς και μεγάλους. Ομάδες παιδιών και εφήβων προσφυγόπουλων συνεργάστηκαν μαζί τους και πραγματοποίησαν από κοινού αξιόλογες και συγκινητικές θεατρικές δράσεις, αποδεικνύοντας ότι oι παραδόσεις και οι ρίζες μας δεν είναι μακρινές.

Κλείνοντας λοιπόν τον κύκλο του CULTURE LUGGAGE, το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, παρουσιάζει  στιγμιότυπα όλων αυτών των μοναδικών δράσεων καθώς και την εξαιρετική παιδική παράσταση "Μία βαλίτσα, δύο μπαλόνια".

Παρασκευή 7 Ιουνίου, ώρα 18.00
Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά πρέπει να κάνετε κράτηση στα τηλ. 2108656004, 2108679535

«Μια Βαλίτσα, δύο Μπαλόνια»
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
Παίζουν οι: Λαμπρινή Θάνου, Νίκος Καραστέργιος, Άντα Κουγιά

 

 

 


 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares