Η αγωγή του πλανήτη

Όποιος θέλει να αποφοιτήσει, πρώτα θα φυτεύει 10 δέντρα!

Allyou Team

Και ενώ είχαμε προγραμματίσει να ανεβάσουμε άλλο άρθρο, υποκύψαμε στη γοητεία της είδησης που δείχνει πόσο ευαίσθητες κεραίες και γρήγορα κοινωνικοπολιτικά ανακλαστικά διαθέτουν κάποιες χώρες…

Αν ακούνε οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που σε δύο μέρες ζητούν την έγκρισή μας να κυβερνήσουν την πολύπαθη αυτή γη, τους προτείνουμε κάτι ανάλογο.

Στις  Φιλιππίνες λοιπόν μόλις ψηφίστηκε ένας καινούργιος νόμος που θέτει ώς όρο στους φοιτητές και μαθητές που θέλουν να αποφοιτήσουν από το σχολείο ή το πανεπιστήμιό τους να φυτέψουν πρώτα 10 δέντρα έκαστος.

dentrain.jpg

Το νέο μέτρο θα προσφέρει κάθε χρόνο στο περιβάλλον της χώρας πάνω από 150 εκατομμύρια δέντρα βοηθώντας έτσι το ήδη διαταραγμένο οικοσύστημα που πραγματικά υποφέρει από την παράνομη υλοτομία.

Να μια λαμπρή ιδέα για τα δικά μας παιδιά που καλούνται να παπαγαλίσουν γνώσεις που μετά τις πανελλήνιες  εξετάσεις θα τους εγκαταλείψουν. Το νέο μέτρο ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά ως υπεύθυνοι πολίτες σε έναν τομέα όπου πραγματικά η χώρα χρειάζεται βοήθεια.

Τι κρίμα που εμείς ακόμη προσπαθούμε να σκεφτούμε πώς θα καταφέρουμε να συνδέσουμε την παιδεία και τα πανεπιστήμια με την αγορά εργασίας και την παραγωγική διαδικασία. Κάποτε στα σχολεία υπήρχε ένα μάθημα που λεγόταν η αγωγή του πολίτη, γιατί δεν μπορεί να μπει ένα υποχρεωτικό μάθημα που θα λέγεται η αγωγή του πλανήτη;

Πηγή: Independent

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares