«Όλοι Μαζί Παρέα στο Μουσείο»

Έκθεση με έργα προσφύγων και Ελλήνων μαθητών στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 

Allyou Team


Εγκαίνεια σήμερα  Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, στις 18.00, για την πρωτότυπη αυτή έκθεση, όπου θα παρουσιαστούν συνολικά 60  έργα  μαθητών, 30 προσφύγων από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Solidarity Now και 30 μαθητών του Pierce College, οι οποίοι συμμετείχαν φέτος στα εργαστήρια του προγράμματος «Όλοι Μαζί Παρέα στο Μουσείο».

ekthesin.jpg

Το πρόγραμμα αυτό είναι μία πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ξεκίνησε το 2016 και προσφέρει εκπαιδευτικά εργαστήρια σε πρόσφυγες - κυρίως ασυνόδευτα παιδιά και ‘Ελληνες μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Μέσα από αυτά τα εργαστήρια, παιδιά που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα και προέρχονται από διαφορετικό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την Κυπρο-Μινωική γραφή ως κώδικα επικοινωνίας μέσω της τέχνης.

ekthesinin.jpg

Τα εργαστήρια αποτελούν αφετηρία για να γεννηθούν αλλά και να απαντηθούν απορίες όπως: Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον που δεν μιλάει την ίδια γλώσσα ή προέρχεται από διαφορετικό τόπο; Πώς δημιουργώ ένα νέο κώδικα επικοινωνίας; Πώς δημιιουργείται μια καινούργια γλώσσα; Στο τέλος του προγράμματος, οι μαθητές δημιουργούν και εκθέτουν τα δικά τους έργα. 

O σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τις Δάφνη Κουρή και Χριστίνα Νάκου. 

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2019.
Cycladic.gr 
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares