Μαμά πάμε σινεμά;

Θέλω να δω τα Ασχημογλυκούλια… 

Τζίνα Σπάρτακου

Κάθε χρόνο φτιάχνονται εκατομμύρια κουκλάκια που προορίζονται να δώσουν χαρά στα παιδιά όλου του κόσμου. Τι συμβαίνει όμως με αυτά που δεν είναι και τόσο τέλεια;

Καταλήγουν στην Ασχημούπολη, το μέρος όπου ζουν όλες οι ελλατωματικές και παρατημένες κούκλες. Εκεί όλοι είναι διαφορετικοί, επικρατεί η ατέλεια, κανείς δεν κρίνει κανέναν και η ζωή κυλά θαυμάσια.

animena.jpg

Όμως η Μόξι θέλει να ακολουθήσει το όνειρό της, να βρει τον κανονικό κόσμο και μια μέρα να φτάσει στα χέρια ενός μικρού παιδιού για να ζήσουν μαζί αγαπημένοι. Έτσι παρασύρει και την υπόλοιπη λούτρινη παρέα της Ασχημούπολης, Οξ, Γουέϊτζ, Μπάμπο, Παγερίδα και Τυχερίδα να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη!

Οι Αμερικάνοι το διαφήμισαν ως το μουσικό animation της χρονιάς, οι έλληνες κριτικοί το έθαψαν κι εμένα το θέμα της διαφορετικότητας και της μη τελειότητας, που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για να δραστηριοποιηθείς και να καταφέρεις τα πάντα, όσο γλυκερά και στερεότυπα κι αν αποδίδεται, πάντα με ενδιαφέρει.

 

animdio.jpg

Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ η κρυστάλλινη φωνή της ελληνικής καταγωγής τραγουρίστριας Kelly Clarkson, που τραγούδησε και στην ορκομωσία του προέδρου Ομπάμα και εδώ κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μόξι.

Ένα animation ύμνος στη φιλία, την διαφορετικότητα και την δύναμη της θέλησης, που νομίζω αποτελεί μια τέλεια αφορμή συζήτησης με το μικρό μας. Kαι είναι και μεταγλωτισμένο στα Ελληνικά.

Να μια δροσερή ιδέα για σήμερα το απόγευμα, αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με το παιδάκι σας.

 

Kαι εδώ μπορείτε να δείτε το τρέϊλερ της ταινίας

https://www.youtube.com/watch?v=HeLh79U0JRo 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares