Η Barbie αστροναύτης...

Eνθαρρύνει τα κορίτσια να κατακτήσουν το διάστημα! 

Τζίνα Σπάρτακου

Ένα μικρό βήμα για την Barbie, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα...

Ήξερες οτι μόνο το 15% των εν ενεργεία αστροναυτών είναι γυναίκες και οτι καμία από αυτές δεν έχει προσγειωθεί στο φεγγάρι; Και ενώ αγόρια και κορίτσια έχουν τις ίδιες επιτυχίες στις επιστήμες και στα μαθηματικά, ελάχιστα κορίτσια ονειρεύονται να γίνουν αστροναύτες, ή επιστήμονες του διαστήματος.

Να λοιπόν που η Barbie σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος κάνει το πρώτο βήμα, με σκοπό να αλλάξει την νοοτροπία, να εξαλείψει το λεγόμενο dream gap και να βοηθήσει τα κορίτσια να γίνουν η επόμενη γενιά αστροναυτών, μηχανικών και διαστημικών επιστημόνων. Τα κορίτσια πρέπει επιτέλους να ακολουθούν τα όνειρά τους, όσο τολμηρά και αν είναι... Ακόμη και αν φτάνουν μέχρι το διάστημα...

 

barbenenene.jpg

Πρότυπο  για την κούκλα αστροναύτη που σε λίγο καιρό θα εγκατασταθεί σε όλα τα κοριτσίστικα δωμάτια, αποτέλεσε η Ιταλίδα αστροναύτης Samantha Cristoforetti του ESA, η μόνη εν ενεργεία γυναίκα αστροναύτης αυτή την στιγμή στην Ευρώπη.

Η 42χρονη επιστήμονας, που παρουσιάστηκε από την Barbie στο πλαίσιο του Dream Gap Project ως γυναίκα πρότυπο για τα κορίτσια, είναι αεροπόρος, μηχανικός, αστροναύτης και η πρώτη Ιταλίδα γυναίκα μέλος του πληρώματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

 

barbdio.jpg

Και καθώς φέτος κλείνουν 50 χρόνια από την προσελήνωση του Apollo 11, θα κυκλοφορήσει μια σειρά από ολιγόλεπτα βίντεο με την Cristoforetti να υποδέχεται 4 κορίτσια από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, στην Κολωνία, ενώ στο YouTube κανάλι της Barbie θα παρουσιαστεί Vlog βίντεο με τα επιτεύγματα της.
Για μια ακόμη φορά η Barbie εμπνέει τα κορίτσια με ένα ιδιαίτερα δυναμικό πρότυπο, λέγοντάς τους πως μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται και δίνοντάς τους την ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι, να βιώσουν διαφορετικούς ρόλους, να καλλιεργήσουν την φαντασία τους και κυρίως να εκφραστούν ελεύθερα!

 

 

     

 

 

 

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares