Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Μόνη, διακοπές με το παιδί;

Kαι οι single mothers έχουνε ψυχή! 


Νανά Χατζή

Η ζωή μετά από ένα χωρισμό δεν είναι καθόλου εύκολη, πόσο δε μάλλον, αν σκέφτεσαι να φύγεις μόνη, με το παιδί για διακοπές.

Τα άγχη μιας μόνης μανούλας είναι πάρα πολλά, περισσότερα ίσως από τις χαρές που υπόσχεται η θάλασσα, το νησί, ή το χωριό:

Πώς θα νιώθει πρώτη φορά χωρίς τον μπαμπά του;

Θα περνάει καλά μόνο του, ή θα βαρεθεί;

Το βράδυ όταν κοιμάται, θα μένω μέσα να το φυλάω;

Πώς θα λειτουργήσω μόνη μου αν συμβεί κάτι έκτατο;

 

aaaasinglepaena.jpg

Η λίστα δεν έχει τελειωμό, όμως ιδέες υπάρχουν πολλές για να δημιουργήσεις μια ωραία κατάσταση για το παιδί,  ώστε να μην αισθανθεί άβολα, να μην στεναχωρηθεί ή να μην βαρεθεί. Αλλά ούτε κι εσύ να σηκώσεις καλοκαιριάτικα, όλο αυτό το αβάσταχτο βάρος. Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις:

Να πάτε διακοπές με τα ξαδέρφια ή τους φίλους του: τι πιο ωραία ιδέα από το να είστε όλοι μαζί με τους θείους και τα ξαδέρφια, ή να νοικιάσετε ένα σπίτι, εκεί που πηγαίνουν διακοπές οι φίλοι του. Θα είναι συνέχεια με την αγαπημένη του παρέα και πίστεψέ μας δεν θα γκρινιάξει καθόλου!

Ένα  ξενοδοχείο με πολλές δραστηριότητες για παιδιά: τα παιχνίδια, τα σπορ, οι καινούργιες παρέες και οι ατελείωτες δραστηριότητες, ευτυχώς δεν αφήνουν πολύ χρόνο για σκέψεις και στεναχώριες…

 

aaaasinglepamesad.jpg

Η κατασκήνωση: αυτή την λύση είχαν βρει οι χωρισμένοι γονείς μου, που κανείς τους δεν μπορούσε να πάει μαζί μου διακοπές, διότι δούλευαν συνεχώς και οι δύο. Στην αρχή ξεκινήσαμε με ένα δεκαπενθήμερο, μετά το πήγαμε στα δύο και μετά δεν έφευγα από εκεί όλο το καλοκαίρι. Περνούσαμε αξέχαστα. Και ναι, με την παρέα που γνώρισα εκεί, βγαίνουμε και πέφτουμε κάτω από τα γέλια ακόμη…

 

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό: θα είναι μια ιδιαίτερη και αξέχαστη εμπειρία για το παιδί. Ειδικά αν επιλέξετε μαζί τον προορισμό, ή το θέμα του ταξιδιού.

 

Με τους παππούδες στο χωριό: αχ αυτοί οι παπούδες, είναι οι σωτήρες μας σε κάθε περίπτωση. Και κυρίως όταν ξαφνικά βρεθούμε μόνες με ένα παιδί …

 

Με φίλες που έχουν παιδιά σε κοντινή ηλικία:  μια από τις καλύτερες λύσεις όπως λένε όλες οι μόνες μαμάδες. Και τα παιδιά περνάνε τέλεια, γιατί μετά από λίγο συνηθίζουν και γίνονται φίλοι και το κυριότερο, η μαμά έχει από κοντά τις αγαπημένες της φίλες για να καταφέρει κι αυτή επιτέλους να χαλαρώσει και να κάνει ένα μπάνιο και μια ηλιοθεραπεία της προκοπής!

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου