Απογευματινή ποδηλατάδα με τα παιδιά!

Η πιο ωραία ιδέα για family bonding 

Τζίνα Σπάρτακου

Λίγα πράγματα θυμόμαστε ανεξίτηλα από την παιδική μας ηλικία. Την πρώτη ημέρα στο δημοτικό, την πρώτη μας δασκάλα, το πρώτο φιλί με τον συμμαθητή και εννοείται τις ποδηλατάδες με τον μπαμπά, την μαμά, ή τον παππού στο πάρκο.

Και μπορεί το θερμόμετρο να ανεβαίνει, αλλά προς το απογευματάκι, όταν ακόμη τα τζιτζίκια τραγουδάνε και ο ήλιος βουτάει βάφοντας την θάλασσα, φορέστε τα σορτσάκια, τα κρανάκια και τα αθλητικά σας και ξεκινήστε για την βόλτα που θα σας δέσει μεταξύ σας όσο καμία άλλη.

Άσε που κάνει το μεγαλύτερο καλό και στην δική σου σιλουέτα.

aaapodigonin.jpg

Όσο για το μικρό σου, η αξία της βόλτας για συναισθηματικούς κυρίως λόγους, είναι ανεκτίμητη:

Είναι η καλύτερη ευκαιρία να δείξεις στο παιδί, όσα σου αρέσουν κι εσένα στη φύση. Να μιλήσετε για το δάσος, τα φυτά, τα φύλλα τους, τις μυρωδιές του καλοκαιριού, τα ζωάκια, την θάλασσα.

Η τόσο ενδιαφέρουσα κοινή δραστηριότητα δένει τα παιδιά με τους γονείς. Υπάρχει χρόνος και ερέθισμα για να ξεκινήσουν πάρα πολλές συζητήσεις, να σε ρωτάνε και να μαθαίνουν. Θα το καταλάβεις και από τα μάτια τους που λάμπουν…

Μετά, η ποδηλατάδα με τον μπαμπά ή την μαμά έχει και συμβολική αξία. Είναι ο γονιός που σου μαθαίνει να κρατάς ισορροπία. Σου μαθαίνει ότι μπορεί να πέσεις, αλλά δεν έγινε και τίποτε. Σηκώνεσαι, τινάζεις τα χώματα και συνεχίζεις…

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares