Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΠΑΙΔΙ

Μαμά, πάμε για ιππασία στην Αγία Άννα, στην Εύβοια;

Η βόλτα με τα αλογάκια στην παραλία θα μας μείνει αξέχαστη! 


Τζίνα Σπάρτακου

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι και κάθε κατεργάρης καθίσει στον πάγκο και στο θρανίο του, το τελευταίο Σαββατοκύριακο των καλοκαιρινών διακοπών, προσφέρεται για δραστηριότητες που θα γεμίσουν τις μπαταρίες μικρών και μεγάλων. 

aaalogoeviaena.jpg

Φεύγουμε λοιπόν για ένα κοντινό week end, σε ένα μέρος που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Στο Ranch Eros στην Αγία Άννα της Εύβοιας, περίπου δύο ώρες από την Αθήνα, τα παιδιά μπορούν να δουν, να χαϊδέψουν να αγκαλιάσουν, να ταΐσουν καρότα, μήλα και καρπουζόφλουδες τα αλογάκια και να χαρούν μαζί τους μια μεγάλη βόλτα στην τεράστια παραλία.

aaalogoeviapente.jpg

aaalogoeviadio.jpg

Στο ράντζο της Αγίας Άννας, θα γνωρίσετε από κοντά την Έλενα και την Βαρβάρα, τα δύο γαϊδουράκια που συνέχεια το σκάνε και κάθε τρεις και πέντε τα μαζεύουν από άλλα χωράφια. Θα γνωρίσετε τα σκυλάκια, τα γατάκια και τον περήφανο κόκκορα και βέβαια όλη την αλογοπαρέα τους κτήματος: την περήφανη Κασσάνδρα που λατρεύει το κολύμπι στη θάλασσα, τον Σιμούν, την Φωτούλα που πίνει νερό από το λάστιχο, τον νεραϊδογέννητο Φίλιππο και όλα τα υπόλοιπα αλογάκια που σαν μικρά παιδιά συναγωνίζονται μεταξύ τους στις σκανταλιές...

aaalogoeviatessera.jpg

aaalogoeviaepta.jpg

Η Νάνσυ που φροντίζει και  περιποιείται τα πλάσματα αυτά και τα έχει σαν παιδιά της, θα σας ξεναγήσει στο ονειρεμένο και κατάφυτο κτήμα, και θα σας μιλήσει για τα αλογάκια, τα γαϊδουράκια και τα ζωάκια του κτήματος που το καθένα έχει τον χαρακτήρα του, για τις αδυναμίες και τις αταξίες τους, αλλά και πώς πρέπει να τα πλησιάσουμε, να τα φροντίσουμε και να τα αγαπάμε.

aaalogoeviaokto.jpg

aaalogoeviapexi.jpg

Το κτήμα, η παραλία αλλά και όλη η περιοχή της Αγίας Άννας υπόσχεται ένα τοπίο συγκλονιστικό. Μια βόλτα για να γνωρίσουμε όλοι στην οικογένεια, τα αλογάκια και τα ζωάκια του Ranch Eros δεν είναι απλά μια βόλτα στην Εύβοια, ούτε μια ακόμη δημιουργική δραστηριότητα για να γεμίσουμε ένα Σαββατοκύριακο. Είναι η έμπρακτη στήριξη στο μοναδικό έργο της Νάνσυ, που έχει αφιερώσει την ζωή της στην ευζωία των πλασμάτων αυτών, που πριν από δέκα περίπου χρόνια έσωσε από πολύ δύσκολες συνθήκες και συνεχίζει μόνη της, παρέα με την αδελφή της Ντέπη, να λειτουργεί το μοναδικό αυτό καταφύγιο - ράντζο. Μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη αγάπη για τα άλογα και την φύση που θα μείνει σε μικρούς και μεγάλους πραγματικά αξέχαστη!

Ranch - Eros, Παραλία Αγίας Άννας
34010 Αγία Άννα, Εύβοια

instagram.com/rancheros_farm

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 698 187 9328

 

Photos credits: Alexandros Katsis, Ilse Hamming

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα