Μαμά να υιοθετήσουμε ένα δεντράκι;

Να βρούμε ένα στη γειτονιά μας… 

Τζίνα Σπάρτακου

Παιδιά τρέξτε! Τα μικρά δεντράκια του Δήμου Αθηναίων σας περιμένουν να γνωριστείτε, να γίνετε φίλοι και να τα βοηθήσετε να μεγαλώσουν! Έχουν μείνει πολλά δεντράκια ακόμη χωρίς οικογένεια κι είναι κρίμα να περιμένουν μόνα και λυπημένα…

Να μια εξαίρετη πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων που μας δίνει την ευκαιρία να προστατεύσουμε ένα δεντράκι στη γειτονιά μας, ποτίζοντας το και βοηθώντας το να μεγαλώσει. Και είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για το πιτσιρίκι μας, να γνωρίσει από κοντά μια νεραντζιά ή ένα πευκάκι, να μάθει το όνομά, τις συνήθειές του, τι φροντίδα θέλει και κάθε πότε έχει ανάγκη από νερό για να μεγαλώσει.

Και τι ωραία ιδέα να βρούμε μαζί με το παιδί το δεντράκι που θα υιοθετήσουμε, μέσω της πλατφόρμας της Novoville στο κινητό μας. Κατεβάζεις την εφαρμογή, χαζεύεις στο χάρτη της πόλης ποιά δεντράκια είναι ακόμη διαθέσιμα, μαθαίνεις όλες τις πληροφορίες γι' αυτό που επίλεξες και είναι πιο κοντά σου και με ένα κλικ το υιοθετείς. Άσε που σου έρχεται υπενθύμιση κάθε πότε πρέπει να το ποτίζεις!

Το πρόγραμμα αυτό του δήμου είναι πιλοτικό και ξεκίνησε τον Αύγουστο με σκοπό να αναλάβουν να ποτίζουν και να φροντίζουν τα περίπου 600 νεοφυτεμένα δεντράκια του δήμου οι πολίτες, καθώς όλες οι υδροφόρες ήταν σε επιφυλακή κοντά σε δάση. Το πρόγραμμα συνεχίζεται, έχουν μείνει αρκετά ακόμη δεντράκια χωρίς γονείς και σήμερα που τα παιδιά είναι χαλαρά χωρίς σχολείο, είναι μια τέλεια ευκαιρία να αναλάβετε υπό την προστασία σας ένα μικρό δέντρο. Μην το σκέφτεστε, η πόλη και το πράσινό της μας έχoυν ανάγκη!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμά adopt a tree και για να δείτε την διαδικασία υιοθεσίας, μπορείτε να μπείτε στο www.novoville.com

 

 

 

 

 

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares