Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Μικροί ερευνητές έτοιμοι;

Αυτή την Παρασκευή 27/9 είναι η βραδιά σας! 


Τζίνα Σπάρτακου

Μια μεγάλη γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη που διοργανώνεται σε όλη της Ευρώπη, σε περιμένει αυτή την Παρασκευή, στην Αθήνα στο “Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος” και σε οκτώ ακόμη πόλεις σε όλη την Ελλάδα: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Κόρινθο.

Και αν είσαι ένας εντελώς φρέσκος μικρός ερευνητής  και δεν έχεις ξανακούσει για την σπουδαία αυτή γιορτή της έρευνας και της επιστήμης, σου λέμε ότι είναι ένας θεσμός που “τρέχει” παράλληλα σε 370 πόλεις σε όλη την Ευρώπη και διοργανώνεται εδώ και 14 χρόνια την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτέμβρη!

Τι σούπερ ιδέα και μη μου πεις ότι δεν συμφωνείς! Οι πόρτες της φετινής εκδήλωσης ανοίγουν με το μήνυμα ‘‘Επιστήμη για όλους - Επιστήμη για σένα’’ και όλες οι δραστηριότητες, τα πειράματα και οι δράσεις θα γίνονται με τρόπο απλό, κατανοητό και απολαυστικό, για να τα καταλάβουν και να τα χαρούν, όλοι οι μικροί ερευνητές, αλλά και οι μεγάλοι που θα παρακολοθούν τα κατορθώματά τους.

Στην εκδήλωση της Αθήνας, διοργανωτές είναι τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα της Αττικής, ενώ συμμετέχουν πολλές επιστημονικές ενώσεις, μαθητικές και φοιτητικές ομάδες. Τα πεδία δράσης είναι: έρευνα και τεχνολογία, δράσεις για παιδιά, πειράματα και μουσική!

Πάρε την μαμά και τον μπαμπά από το χέρι λοιπόν κι ετοιμάσου για πολλές, φοβερές και πρωτότυπες δράσεις, που θα σε οδηγήσουν σε απρόσμενες ανακαλύψεις και θα σε συναρπάσουν!

Βραδιά του Ερευνητή 2019

Κέντρο Πολιτισμού ‘‘Ελληνικός Κόσμος’’

Πειραιώς 254, Ταύρος

Ώρες 17.00- 24.00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου