Σαν βγεις στον πηγαιμό για το θέατρο Ολύμπια…

Να εύχεσαι να παίζει την Οδύσσεια! 

Τζίνα Σπάρτακου

Ναι παιδιά, ο πιο συμβολικός και εμβληματικός μύθος για την πορεία του ανθρώπου μέσα στον κόσμο, ανεβαίνει στην σκηνή του θεάτρου Ολύμπια στις 20 Οκτωβρίου. Ο Νόστος, ο γυρισμός στην γενέθλια γη, το ταξίδι της αυτογνωσίας μέσα από τις περιπέτειες της ζωής, είναι έννοιες, ιδανικά και αξίες, που από την στιγμή που πρωτοτραγουδήθηκαν από τον Όμηρο, εμπνέουν όλη την ανθρωπότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα τοποθέτησαν την  Οδύσσεια, ανάμεσα στις 10 σημαντικότερες ιστορίες που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό.

Μια υπέροχη παράσταση με την σκηνοθετική υπογραφή της Σοφίας Σπυράτου, που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στα θαλασσινά μονοπάτια της περιπέτειας του Οδυσσέα, μέχρι να βρει την Ιθάκη του. Οι έμμετροι στοίχοι, που θυμίζουν το αρχαίο κείμενο, έχουν διασκευαστεί από τον βραβευμένο ποιητή Στρατή Πασχάλη, σε μια γλώσσα σύγχρονη, γλαφυρή και κατανοητή για τα παιδιά. Ένας μύθος με αξίες και ιδανικά, με πρωταγωνιστή τον πολυμήχανο Οδυσσέα,  που παρά τις ατέλειωτες δυσκολίες, επικεντρώνεται στον στόχο του και προχωρά για να τον κατακτήσει.

Η Ιθάκη θα μας δώσει και πάλι «το ωραίο ταξίδι»,  όπως τόσο εύστοχα  αναφέρει στη δική του Ιθάκη, ο μεγάλος μας ποιητής Καβάφης. Κι εμείς συνεπαρμένοι από τον μαγικό ταξίδι του Οδυσσέα, θα καταλάβουμε για μια ακόμα φορά «οι Ιθάκες τι σημαίνουν»….

Στο ρόλο του Ομήρου ο Στέλιος Μάινας  και του Οδυσσέα ο Γιώργος Χριστοδούλου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, η μουσική του Μιλτιάδη Παπαστάμου, ενώ οι φωτισμοί ανήκουν στην  Στέλλα Κάλτσου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καρακάση, Δημήτρης Γαλάνης, Αρετή Πασχάλη, Ιωάννης Κοντέλλης, Μάριος Πετκίδης.

Θέατρο Ολύμπια

 Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

 Ακαδημίας 59

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares