Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Μαμά, τι είναι Halloween;

Αλήθεια εσύ ξέρεις; 


Τζίνα Σπάρτακου

Τα μαγαζιά με τις Halloween διακοσμήσεις έχουν ετοιμαστεί ήδη, οι προσκλήσεις για τα Halloween τρομακτικά πάρτι παίρνουν και δίνουν, κάποιες μαμάδες δεν χωνεύουν καθόλου το ξενόφερτο αυτό έθιμο, τα παιδιά όμως ξετρελαίνονται να ντύνονται με τρομακτικές spooky αμφιέσεις και να ζουν μια δεύτερη φθινοπωρινή Αποκριά!

Καινούργιο σχετικά έθιμο στην Ελλάδα, η γιορτή του Halloween μπορεί να γιορτάζεται  μετά μανίας στην Αμερική, αλλά έχει τις ρίζες  από πολύ πολύ παλιά, από τις Κέλτικες παραδόσεις. Για τους Κέλτες, το  βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, συμβόλιζε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα.  Παράλληλα η αλλαγή της εποχής, αποτελούσε και μια συμβολική  γέφυρα ανάμεσα στον κάτω κόσμο και τον κόσμο των ζωντανών. Με το πέρασμα των αιώνων από παγανιστικό, εξελίχθηκε σε Χριστιανικό έθιμο και γιορταζόταν με μεταμφιέσεις, γιορτές, κεράσματα και παρελάσεις.

Έτσι το έθιμο που τελικά έφεραν οι Ιρλανδοί μετανάστες στην Αμερική και μετά η κουλτούρα της Αμερικής το μεταλαμπάδευσε πίσω στην Ευρώπη, θέλει το βράδυ της 31 ης Οκτωβρίου τα παιδιά να μεταμφιέζονται σε κάτι πολύ τρομακτικό σε σκελετούς  μάγισσες, ή φάντασματα και να επισκέπτοναι όλα τα σπίτια της γειτονιάς μαζεύοντας γλυκά και λέγοντας την φράση ‘‘trick or treat’’ (φάρσα ή κέρασμα;) Είναι τέτοια η  μανία των Αμερικανών με το έθιμο του Halloween, που οι εισπράξεις στα μαγαζιά που πουλάνε τα σχετικά είδη, ξεπερνάνε κατά πολύ, αυτές των Χριστουγέννων.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.