10 συνήθειες υγείας...

που πρέπει να μάθουν τα παιδιά

Τζίνα Σπάρτακου

1. Να τρώνε πρωινό: μόνο αν τρώνε καθημερινά ένα καλό δυναμωτικό πρωινό, θα έχουν ενέργεια και έτσι θα αποφύγουν και τα παχυντικά σνακ που είναι ότι χειρότερο για την υγεία τους.

2. Να πλένουν τα χέρια τους: από τις πιο sos συνήθειες που πρέπει να μάθουν τα παιδιά. Και μάλιστα πρέπει να μάθουν να τα πλένουν σωστά όταν γυρίζουν από το σχολείο, ή τις δραστηριότητες, πριν από το φαγητό, μετά την τουαλέτα. Είναι ο πιο απλός και σίγουρος τρόπος για να σκοτώνονται τα μικρόβια και να μην κολούν ιώσεις.

3. Nα παίζουν έξω: στην εποχή των iPads και των κινητών, είναι σημαντικό για την υγεία των παιδιών να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους, ακόμη και να λερώνονται. Η επαφή με τα χώματα, την φύση, τον κήπο, μόνο καλό τους κάνει.

4. Όταν βήχουν ή φτερνίζονται να βάζουν μπροστά στο στόμα, το χέρι τους: επίσης όταν είναι συναχωμένα να χρησιμοπούν χαρτομάντηλα, μετά να τα πετούν και βέβαια να πλένουν τα  χέρια τους.

5. Να μην ξεχνούν το καζανάκι: αυτό θέλει ειδική εκπαίδευση και επιμονή, αλλά είναι sos!

6. Να μην ξεχνούν να κάνουν μπάνιο: τα αγόρια ειδικά, περνούν μια μεγάλη περίοδο που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το νερό και η καθαριότητα....  Αν όμως το μπάνιο καταφέρει και μοιάζει με παιχνίδι, μπορεί να γίνει πιο δελεαστικό…

7. Να πλένουν τα δόντια τους 2 φορές την ημέρα: το ξέρουμε ότι αρνούνται, αλλά πρέπει να επιμείνεις.

8. Αν είναι 5 με 12 ετών πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον 10 με 11 ώρες κάθε μέρα: τα παιδιά πρέπει να πέφτουν για ύπνο την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αλλιώς θα νυστάζουν και δεν θα έχουν καθόλου ενέργεια στο σχολείο…

9. Αχ αυτό το κινητό και η ταμπλέτα: κι όμως, οι ώρες που περνούν τα παιδιά μπροστά σε μια οθόνη, πρέπει να είναι αυστηρά προκαθορισμένες.

10. Πρέπει να μάθουν να προστατεύουν μόνα τους τον εαυτό τους: να φορούν ζώνη στο αυτοκίνητο και κράνος όταν κάνουν ποδήλατο ή πατίνι.

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares