Η Λία και η τελεία

Μια παράσταση ύμνος στην διαφορετικότητα

Τζίνα Σπάρτακου

Η Λία ένα μικρό κορίτσι που δεν ξέρει να ζωγραφίζει  (ή καλύτερα δεν θέλει καθόλου να ζωγραφίζει), αλλά δεν φοβάται να εκφράσει τον θυμό της που πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, χωρίς την θέλησή της… Ονειρεύεται το ιδανικό σχολείο και κάνει την δική της επανάσταση, ενάντια σε όλη αυτήν την καταπίεση που λέγεται “τελειότητα”.

Ένα ξέσπασμα θυμού και η δημιουργίας μιας μοναδικής τελείας, θα είναι το έναυσμα να ανακαλύψει μαζί με τα παιδιά, το ταλέντο της, την μοναδικότητά της και να αφήσει το προσωπικό της ίχνος … Έτσι, η Λία μπορεί να θυμώνει και να πεισμώνει, μετά όμως ηρεμεί, ονειρεύεται και καταφέρνει να ανακαλύψει πού βρίσκεται η δική της τελειότητα. Μέσα από τις εσωτερικές διαδικασίες από τις οποίες περνά η ηρωίδα, θα βοηθήσει με τον δικό της τρόπο τους μικρούς θεατές, να καταφέρουν κι εκείνοι βάλουν τις προσωπικές τους τελείες σε όλα αυτά που τους πληγώνουν,  θα τους ωθήσει να ανακαλύψουν την δική τους μοναδικότητα και να αφήσουν την δική τους τελεία πάνω στον κόσμο!

Η θεατρική διασκευή ανήκει στην Δέσποινα Μαραγκουδάκη, από το βιβλίου του Peter. H. Reynolds “ Η τελεία”. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Βασίλη Χαλακατεβάκη. Τα τραγούδια της παράστασης της Μαρίας Μπεθάνη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελευθερίας Μπέμπελου. Παίζουν: Δέσποινα Μαραγκουδάκη, Αφροδίτη Κορέτση, Πλατάνου Μάϊρα, Κλεοπάτρα Κασάπη.

Από την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 12:00 στο θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο. Τηλ: 210 5201684About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares