“Οδός Νοστιμιάς”

 

Μια ... νόστιμη  Κυριακή!

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

Λίγο πριν μπούμε για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, οι εκδόσεις "Φουρφούρι" και το περιοδικό του δρόμου «Σχεδία» προσκαλούν όλα τα παιδιά της πόλης να ανακαλύψουν την “Οδό Νοστιμιάς”. Μα ποια είναι αυτή η οδός; Είναι η αγαπημένη της συγγραφέα Felicita Sala που υπογράφει το βιβλίο.

Το βιβλίο,  μας μαθαίνει, μέσα από πολύχρωμα πιάτα και εύκολες συνταγές από όλο τον κόσμο, τη σημασία του να αποδεχόμαστε  και να μοιραζόμαστε.

Έτσι, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 11.30 στο “Σχεδία home” (Κολοκοτρώνη 56), το "Φουρφούρι" και η "Σχεδία" προσκαλούν παιδιά 5-10 ετών να μπουν στον κόσμο του βιβλίου μέσα από μυρωδιές και γεύσεις  και να πάρουν μέρος στο παιχνίδι και στο εργαστήρι επαναχρησιμοποίησης χαρτιού «Σχεδία Αρτ» φτιάχνοντας μια υπέροχη κατασκευή που θα πάρουν μαζί τους.

Σχέδια υπάρχουν  και για τους μεγάλους, εκτός από τα παιδιά, για να μην βαρεθεί κανείς και να περάσει όμορφα την Κυριακή του. Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Χαρά Κατσαρή, θα προλογίσει για το πώς μπορεί να γίνει η χρήση του βιβλίου από εκπαιδευτικούς και όχι μόνο. Ενώ η Κρίστυ Περρή, δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε κείμενα γεύσης θα μιλήσει για το κέρασμα στους διάφορους λαούς. Όλα αυτά  θα γίνονται καθώς οι... μεγάλοι θα απολαμβάνετε τον καφέ σας σε ένα φιλικό ζεστό χώρο, που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του, στην καρδιά της Αθήνας.

Μια διαφορετική από τις άλλες Κυριακές μας περιμένει, γεμάτη δραστηριότητες και εκπλήξεις, όπου θα ανακαλύψουμε, γονείς και παιδιά, την σημασία που έχει το φαγητό στην κουλτούρα του κάθε λαού. Και  πάνω απ' όλα  τα παιδιά θα καταλάβουν, στην πράξη, την αξία της αποδοχής και της μοιρασιάς. 

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη, απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο τηλ: 213 0231220 επειδή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μη χάνεις χρόνο και κλείσε θέση άμεσα.

 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares