Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

“Οδός Νοστιμιάς”

 

Μια ... νόστιμη  Κυριακή!

 



Λίγο πριν μπούμε για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, οι εκδόσεις "Φουρφούρι" και το περιοδικό του δρόμου «Σχεδία» προσκαλούν όλα τα παιδιά της πόλης να ανακαλύψουν την “Οδό Νοστιμιάς”. Μα ποια είναι αυτή η οδός; Είναι η αγαπημένη της συγγραφέα Felicita Sala που υπογράφει το βιβλίο.

Το βιβλίο,  μας μαθαίνει, μέσα από πολύχρωμα πιάτα και εύκολες συνταγές από όλο τον κόσμο, τη σημασία του να αποδεχόμαστε  και να μοιραζόμαστε.

Έτσι, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 11.30 στο “Σχεδία home” (Κολοκοτρώνη 56), το "Φουρφούρι" και η "Σχεδία" προσκαλούν παιδιά 5-10 ετών να μπουν στον κόσμο του βιβλίου μέσα από μυρωδιές και γεύσεις  και να πάρουν μέρος στο παιχνίδι και στο εργαστήρι επαναχρησιμοποίησης χαρτιού «Σχεδία Αρτ» φτιάχνοντας μια υπέροχη κατασκευή που θα πάρουν μαζί τους.

Σχέδια υπάρχουν  και για τους μεγάλους, εκτός από τα παιδιά, για να μην βαρεθεί κανείς και να περάσει όμορφα την Κυριακή του. Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Χαρά Κατσαρή, θα προλογίσει για το πώς μπορεί να γίνει η χρήση του βιβλίου από εκπαιδευτικούς και όχι μόνο. Ενώ η Κρίστυ Περρή, δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε κείμενα γεύσης θα μιλήσει για το κέρασμα στους διάφορους λαούς. Όλα αυτά  θα γίνονται καθώς οι... μεγάλοι θα απολαμβάνετε τον καφέ σας σε ένα φιλικό ζεστό χώρο, που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του, στην καρδιά της Αθήνας.

Μια διαφορετική από τις άλλες Κυριακές μας περιμένει, γεμάτη δραστηριότητες και εκπλήξεις, όπου θα ανακαλύψουμε, γονείς και παιδιά, την σημασία που έχει το φαγητό στην κουλτούρα του κάθε λαού. Και  πάνω απ' όλα  τα παιδιά θα καταλάβουν, στην πράξη, την αξία της αποδοχής και της μοιρασιάς. 

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη, απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο τηλ: 213 0231220 επειδή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μη χάνεις χρόνο και κλείσε θέση άμεσα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Μωρά του Μαΐου, φωτεινά σαν ηλιαχτίδες – δες σε τι ξεχωρίζουν

Όσοι γεννιούνται τον Μάιο ξέρουν, μεταξύ άλλων, να χαίρονται τη ζωή και να είναι δημιουργικοί

ΠΑΙΔΙ

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά δημιουργικά απασχολημένα στις διακοπές του Πάσχα

Αξιοποιήστε τον κοινό χρόνο των εορτών και χαρίστε στα παιδιά όμορφες αναμνήσεις

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μυήσετε τα παιδιά στην τέχνη του χορού και ποια τα οφέλη που τους προσφέρει

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο «Η Μαγεία του Μπαλέτου» των εκδόσεων Φουρφούρι

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

CELEBS

Θετικές εξελίξεις για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα - Tι λέει η σύζυγός του

«Στην κόρη μας λείπει ο μπαμπάς της- Θα σηκωθεί, θα είναι όπως ήταν πριν»