Φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικες παραδόσεις..

…με την οικογένειά μας

Κωνσταντίνα Κύρκου

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που κανένας δεν θέλει να περνάει μόνος του. Πόσο μάλλον όταν έχουμε οικογένεια και παιδιά, σίγουρα θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί. Τα παιδιά δεν έχουν σχολείο και οι γονείς μπορούν να τα απολαύσουν περισσότερο αφού όλοι περνούν αρκετό χρόνο στο σπίτι. Παρακάτω θα δεις έξι tips προκειμένου να δημιουργήσεις από φέτος χριστουγεννιάτικες παραδόσεις που σαν οικογένεια θα ακολουθείται κάθε χρόνο.

Στο no 1 δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το στόλισμα του σπιτιού. Κάθε χρόνο το κάνεις όμως από φέτος προγραμμάτισε μια συγκεκριμένη ημέρα, ώστε κάθε χρόνο 10 Δεκεμβρίου, παραδείγματος χάριν, θα φροντίζετε να είστε σπίτι και να στολίζετε χριστουγεννιάτικα.

Στο δεύτερο tip βάζουμε το «χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα». Μια μέρα μέσα στον Δεκέμβριο που θα έχετε ελεύθερο χρόνο οικογενειακώς, μπορείτε να φτιάξετε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε μέσα στις διακοπές. Δηλαδή μια μέρα θα πάτε για σκι, μια μέρα σε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση, άλλη μέρα θα ψήσετε κουλουράκια κ.α.

 

 

Αφιέρωσε μια μέρα στο να κάνετε μια καλή πράξη. Τα παιδιά καλό θα ήταν να συνηθίζουν από μικρή ηλικία να μαθαίνουν πως τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για να παίρνουμε δώρα αλλά και για να δίνουμε. Μια μέρα λοιπόν, θα μαζέψετε ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια που πλέον δεν χρειάζεστε και θα τα μοιράσετε όλη η οικογένεια, σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματική  ανάγκη.

Το βράδυ των Χριστουγέννων ή η παραμονή της πρωτοχρονιάς είναι η τέλεια νύχτα για παιχνίδι. Προγραμμάτισε ένα game night με τα παιδιά και μπορείς να το εμπλουτίσεις περισσότερο παίζοντας χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

 

 

Κάντε μια x-mas βόλτα με το αυτοκίνητο. Μόλις νυχτώσει και στους δρόμους πάψει να έχει κίνηση, μπείτε στο αυτοκίνητο και κάντε μια μεγάλη βόλτα στην στολισμένη πόλη. Τα παιδιά σίγουρα θα ξετρελαθούν βλέποντας λαμπάκια και διάφορους στολισμούς ανά περιοχή. Μπορείτε να έχετε μαζί σας και ποπ κορν ή ζεστή σοκολάτα. Φορέστε ζώνη και απολαύστε την χριστουγεννιάτικη διαδρομή.

Last but not least, η χριστουγεννιάτικη φωτογραφία. Φορέστε όλοι τα καλά σας ή ακόμα και πιτζάμες και πάρτε πόζα μπροστά στο φωτεινό δέντρο. Κάθε χρόνο την ίδια μέρα αφιερώστε την στην χριστουγεννιάτικη φωτογραφία. Δέκα χρόνια αργότερα θα έχετε ένα άλμπουμ γεμάτο αναμνήσεις.   

 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares