Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

«Δίπλα Δίπλα»

Μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά μας αφορά όλους.



Τι είναι η φιλιά, η συνεργασία, η υπομονή, η επιτυχία; Γιατί να υπάρχουν αναποδιές; Πως διορθώνονται τα λάθη και πως ξεπερνάμε μια αποτυχία; Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας ή να ζητήσουμε καλύτερα βοήθεια; Είναι μικρά καθημερινά ερωτήματα που «βασανίζουν» πολλές φορές εμάς τους μεγάλους, πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά. Για αυτό και κάποιες φορές δεν ξέρουμε πώς να τα εξηγήσουμε σε εκείνα, δεν βρίσκουμε τις λέξεις γιατί κατά βάθος μπερδεύουν και εμάς.

 

 

Η θεατρική παράσταση «Δίπλα Δίπλα» είναι μια μοναδική συνεργασία των βραβευμένων  συγγραφέων θεάτρου για παιδιά, Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη. Οι δυο τους συνεργάζονται με την παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και δημιούργησαν μια παράσταση με λίγα λόγια, που όμως έχει να πει πολλά.

Η φιλία, η αξία της συνεργασίας και της προσπάθειας, η επιμονή, η χαρά της επιτυχίας αλλά και η αντιμετώπιση της αποτυχίας, έννοιες που απασχολούν όλα τα παιδιά της σχολικής και προσχολικής ηλικίας, αποτελούν βασικά θέματα της παράστασης αυτής, που καταπιάνεται με τη δημιουργία, τον πειραματισμό, τον αυτοσχεδιασμό. Οι ήρωες μοχθούν, δοκιμάζουν, κουράζονται, χτίζουν, γκρεμίζουν και συνειδητοποιούν τελικά ότι τέσσερα χέρια είναι καλύτερα από δύο.

 

 

Οι μικροί θεατές παρακολουθούν μια όμορφη, αστεία και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα ανατρεπτικό σκηνικό που μοιάζει πολύ με οικοδομή. Καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το «κατασκευαστικό» πανδαιμόνιο, προτείνοντας, στηρίζοντας, χτίζοντας, γκρεμίζοντας, απαντώντας σε ερωτήσεις και συμβουλεύοντας τους ήρωες στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας. Έτσι το έργο λειτουργεί ταυτόχρονα σε δύο παράλληλα επίπεδα, το πραγματολογικό και το συμβολικό, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση τα μεγάλα ζητήματα της φιλίας, της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της προσπάθειας.

Από τις 7 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή, η παιδική σκηνή του εθνικού θεάτρου φιλοξενεί την πιο ζεστή και πρόθυμη παρέα και περιμένει μικρούς και μεγάλους για ένα διασκεδαστικό «μάθημα» ζωής.

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Παραστάσεις για σχολεία Τρίτη στις 10:30

Παραστάσεις για το κοινό: Σάββατο 17:00, Κυριακή 10:30

Τρέιλερ θα δείς εδω

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι πιο χρήσιμες φράσεις που μπορούν να αποκλιμακώσουν μια διαφωνία

Το να διαφωνείτε είναι δείγμα υγείας, δείτε πώς να το κάνετε πιο αποτελεσματικά

CELEBS

Στέφανο Σαρτίνι: Ο χωρισμός με τη Ρούλα Κορομηλά και το τέλος του Μπράβο!

Ο Ιταλός σκηνοθέτης σχολίασε το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο