ΠΑΙΔΙ
Πώς θα το πείσεις να φάει κουνουπίδι
Μια πεντανόστιμη συνταγή
Δεν σας λέω τίποτα καινούργιο: τα λαχανικά δεν είναι η αδυναμία των παιδιών. Έλα όμως που είναι απαραίτητα για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού τους, αφού περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθούν απο καμία άλλη πηγή.
Αν σκεφτείτε τον εαυτό σας στην ηλικία των μικρών, σίγουρα όταν σας έλεγαν για σκέτο μπρόκολο ή κουνουπίδι δυσανασχετούσατε. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρά σας τώρα. Μην σκάτε! Με αυτή την friendly kid συνταγή, το παιδί θα φάει το κουνουπίδι και σίγουρα την επόμενη φορά θα το ζητήσει και μόνο του.
Τι θα χρειαστείς:
550 γραμμάρια κουνουπιδιού
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι φρυγανιά
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι
Η εκτέλεση είναι γρήγορη και απλή:
-Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C.
-Πάνω σε ένα ταψάκι τοποθετήστε λαδόκολλα.
-Μέσα σε αλατισμένο νερό βράζετε τα μπουκέτα του κουνουπιδιού για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-Στραγγίζετε καλά το κουνουπίδι και το πολτοποιείτε μαζί με την φρυγανιά στο multi. Αφού πολτοποιηθεί, προσθέστε το κρεμμύδι, την παρμεζάνα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
-Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, με τα χέρια σας σχηματίζεται μικρές πλακέ μπουκίτσες και τις τοποθετείτε πάνω στο ταψί.
-Ψήνετε για 20 λεπτά απο την μια πλευρά και 15 με 20 λεπτά απο την ανάποδη. Όταν πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και είναι τραγανές, είναι έτοιμα.
-Σερβίρετε με μπόλικο λεμόνι.
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου