Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

«Hair Love»: Το animation μικρού μήκους που κέρδισε Oscar

...και την καρδιά μας



Το «Hair Love», η ταινία μικρού μήκους που κέρδισε στην φετινή απονομή των Oscar, χρυσό αγαλματίδιο ως το καλύτερο animation, είναι αναμφισβήτητα από τα πιο τρυφερά animation που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας πώς ένας μπαμπάς θα «πάλευε» σκληρά, ώστε να είναι η κόρη του χαρούμενη.

 Στην ταινία μικρού μήκους, βλέπουμε έναν Αφροαμερικάνο μπαμπά να έρχεται αντιμέτωπος με μια «δύσκολη» και ασυνήθιστη πρόκληση για αυτόν, που δεν είναι άλλη από το να περιποιηθεί το hair styling της μικρής του κόρης. Στον αγώνα που δίνει ο μπαμπάς με τα μαλλιά της μικρής, σύμμαχος του είναι ένα βίντεο που έχει καταγράψει την μαμά να επαναλαμβάνει την διαδικασία βήμα βήμα.

 

 

Το «Hair Love» υπογράφουν οι Matthew Cherry, Everett Downing και Bruce Smith. «Τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι φίλοι μου είμαστε νέοι γονείς, είχε δηλώσει ο δημιουργός Matthew A. Cherry. «Οι έγχρωμοι πατεράδες υποφέρουν τόσο πολύ από τα δυτικά στερεότυπα. Μας αντιμετωπίζουν ως «άχρηστους» και ως απόντες από την ζωή των παιδιών μας. Οι άνδρες που γνωρίζω εγώ συμμετέχουν με κάθε τρόπο στο σωστό μεγάλωμα των παιδιών τους.»

Τόσο η πρωτότυπη ιδέα, όσο και το τρυφερό σενάριο θα σε συγκινήσει και με το παραπάνω, δείχνοντας πως η αγάπη και η επιμονή πάντα κερδίζει στο τέλος.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.