Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Τι είναι η αγάπη;

 

Αυτά τα παιδικά βιβλία μιλούν για την αγάπη

 



Παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου και οι προετοιμασίες και οι διαφημίσεις για λουλούδια, κάρτες, δώρα και σοκολάτες έχουν πάρει φωτιά. Τα παιδιά, από την άλλη, με την παιδική τους περιέργεια αρχίζουν και ρωτούν «τι είναι η αγάπη μαμά;». Παιδιά είναι, θέλουν να τα μάθουν όλα!

 

 

Παρακάτω θα βρεις υπέροχα παιδικά βιβλία και παραμύθια, που μιλούν για τα πια τρυφερά και όμορφα συναισθήματα, αυτά του έρωτα και της αγάπης, μέσα από μοναδικές αγαπησιάρικες ιστορίες.

 

 

«Ο χορός των Nτορεμι» της Μαριάννας Γεγογιάννη,  ηλικία 6+, εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη:

Κάθε χρόνο στη Χώρα του Σολφέζ γίνεται ο Ετήσιος Χορός των αδερφών Ντο Ρε Μι προς τιμή του πατέρα τους Βασιλιά Πενταγράμμου του Β!. Ο Νόμος στη Μουσικοχώρα το λέει καθαρά: Ανόμοια Μουσικά Όργανα δεν πρέπει να παντρεύονται. Τι γίνεται όμως όταν η Κυρία Βιόλα ερωτεύεται τον Κύριο Φλάουτο; Θα καταφέρει η αγάπη να κερδίσει;

Μια τρυφερή ιστορία που διδάσκει το νόημα της αγάπης, της αλληλεγγύης αλλά κυρίως της ισότητας μεταξύ όλων.

 

 

«Η αγάπη είναι κύκλος», της Γεωργίας Λάττα, ηλικία 5+, εκδόσεις Διάπλους:

Μια συκιά που δε γνώριζε την αγάπη...Μια νυχτοπεταλούδα που υποσχέθηκε να της τη μάθει..Ή αλλιώς:Ένα δέντρο μοναχικό, απόμακρο, φοβισμένο, με ίσκιο βαρύ και γάλα πικρό και μια αυθόρμητη, τολμηρή πεταλούδα που νοιάστηκε γι’αυτό το δέντρο, αληθινά.Άραγε… Η πεταλούδα θα καταφέρει να εκπληρώσει την υπόσχεσή της; Η συκιά θα ξεπεράσει φόβους βαθιά ριζωμένους; Θα αρχίσει να επιζητά και ν' απολαμβάνει τη συντροφιά των άλλων, να ονειρεύεται, να στηρίζει και να τολμά; Κι όταν φτάσει η ώρα του αποχωρισμού, πώς μπορεί να ξεπεραστεί η θλίψη; Τελικά… ο μικρός γρύλος που γκρινιάζει στη ρίζα της συκιάς τι χρειάζεται πραγματικά;

Θα τα ανακαλύψουμε όλα μέσα σε μια ξεχωριστή ιστορία που μας ψιθυρίζει πως…Η αγάπη είναι κύκλος. Αγκαλιάζει τα πάντα κι αρχίζει ξανά και ξανά… Όπως και η ζωή.

 

 

«Απέναντι», του Θοδωρή Παπαιωάννου, ηλικία 4+εκδόσεις Ίκαρος:

Ο Μέλιος, το σκαθάρι είναι αντιμέτωπος με μια φοβερή πρόκληση: Η φίλη του, η Μελανή, βρίσκεται στην άλλη μεριά του δάσους και τον περιμένει, αλλά για να φτάσει εκεί πρέπει να διασχίσει τον μεγάλο δρόμο! Πώς θα το καταφέρει αυτό; Με το μπλε ποδήλατο; με το βιολετί πατίνι; Με αλεξίπτωτο; Με μαγικό χαλί; Ε, λοιπόν όλα θα τα προσπαθήσει! Κι ας αποτύχει! Δεν ξέρεις, μπορεί από πολλές αποτυχίες να φτιάχνεται… η τύχη!

 

 

«Ερωτόκριτος, ο πρώτος μου Κορνάρος», της Λίνας Σωτηροπούλου, ηλικία 4+, εκδόσεις Μεταίχμιο:

Οι περιπέτειες δύο ερωτευμένων νέων, του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, της κόρης του βασιλιά της αρχαίας Αθήνας, μέχρι το αίσιο τέλος.Ένας έρωτας που χρησιμεύει ως άξονας στον ποιητή για να υμνήσει τη φιλία, την ανδρεία και την αγάπη προς την πατρίδα.

 

 

«Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί», της  Ingrid Chabbert Buridi,  ηλικία 6+, εκδόσεις Πατάκης:

Τη μέρα που άρχισα το σχολείο ερωτεύτηκα για πρώτη φορά. Κι αφού εκείνη αγαπούσε τα πουλιά, μεταμορφώθηκα σε πουλί. Κι ας ήταν δύσκολο να παίζω μπάλα και να σκαρφαλώνω στα δέντρα. Κι ας γελούσαν μαζί μου. Εγώ ήθελα να είμαι ένα από τα πουλιά που αγαπούσε. Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης που μας μεταμορφώνει και μας απελευθερώνει.

 

 

«Τα στενά παπούτσια», της Ζωρζ Σαρή, ηλικία 10+, εκδόσεις Πατάκη:

Η Ζωή κι ο Παναγιώτης είναι δώδεκα χρονών. Γνωρίζονται σ’ ένα γραφικό χωριουδάκι της Αίγινας. Ταιριάζουν πολύ, κάνουν κοινά όνειρα. Κι αποφασίζουν να κάνουν το «γάμο» τους αμέσως.

Παιδικά παιχνίδια το καλοκαίρι του ’36.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ