Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

«Δίνω θάρρος στο παιδί μου. Δίνω θάρρος στον εαυτό μου».

Ένα βιωματικό σεμινάριο για κάθε γονιό



Πόσες φορές έχεις φωνάξει στο παιδί χωρίς να δεις αποτελέσματα; Πόσες φορές έχεις θυμώσει με τον εαυτό σου που δεν χειρίστηκες το πρόβλημα καλύτερα; Και πόσες ακόμα αγχώνεσαι καθημερινά για το πώς θα προχωρήσει στην ζωή του και πως θα το βοηθήσεις να αποκτήσεις θάρρος ώστε να αντιμετωπίσει όλα όσα του συμβαίνουν; Αν τα ερωτήματα αυτά σε «βασανίζουν», να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη και ούτε είσαι μόνη σε αυτό.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο θέματα που θα συζητηθούν στο βιωματικό σεμινάριο «Δίνω Θάρρος στο Παιδί μου. Δίνω Θάρρος στον Εαυτό μου.» με την Νάντια Γεωργίου, την έμπειρη Life Coach με εξειδίκευση σε γυναίκες, γονείς και παιδιά. Μια συζήτηση γεμάτη κατανόηση και συμπόνοια για το άγχος που βιώνουν οι γονείς αλλά και πώς να θέσουν γερές βάσεις για μια αποτελεσματικότερη επικοινωνία με το παιδί.  

 

 

Η ομιλήτρια και Life Coach του event δίνει τροφή για σκέψη μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, που θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο. Καλό θα ήταν να αντικαταστήσουμε τις φωνές με ώριμα ερωτήματα και ρεαλιστικές απαντήσεις.

Οι φωνές δεν πρόκειται να φέρουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Αντί αυτών, είναι καλό να δημιουργούμε ρεαλιστικές απόψεις για τα θέματα που αφορούν το παιδί μας. Δηλαδή πρέπει να αντιμετωπίζουμε το παιδί όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι όπως εμείς θα θέλαμε να είναι.

 

 

Δύο γονείς που διαφωνούν για ζητήματα των παιδιών, αρχικά δεν θα πρέπει να το εκδηλώνουν μπροστά στο παιδί. Μέσα από μια μεταξύ τους συζήτηση, οι γονείς πρέπει να επικοινωνήσουν ο ένας στον άλλον, τι σκέφτεται ο καθένας για το παιδί και τι ζητάει από αυτό, βασιζόμενοι πάντα στις πραγματικές συνθήκες.

Last but not least, είμαι καλός γονιός ή απλά πιστεύω πως είμαι; Οι προσδοκίες που έχουμε για τον εαυτό μας ως γονείς, δηλαδή τι είδους γονείς θέλουμε να είμαστε και τι είμαστε τώρα ή πόσο απέχει από την πραγματικότητα, είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με τον εαυτό μας.

 

 

«Δίνω θάρρος στο παιδί μου. Δίνω θάρρος στον εαυτό μου», ένα βιωματικό σεμινάριο που αξίζει την προσοχή μας.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί
Househub:  Όθωνος 93, Κηφισιά (δίπλα στον ΗΣΑΠ)

https://www.facebook.com/events/2573267852958259/permalink/2585200538431657/

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός