«Δίνω θάρρος στο παιδί μου. Δίνω θάρρος στον εαυτό μου».

Ένα βιωματικό σεμινάριο για κάθε γονιό

Κωνσταντίνα Κύρκου

Πόσες φορές έχεις φωνάξει στο παιδί χωρίς να δεις αποτελέσματα; Πόσες φορές έχεις θυμώσει με τον εαυτό σου που δεν χειρίστηκες το πρόβλημα καλύτερα; Και πόσες ακόμα αγχώνεσαι καθημερινά για το πώς θα προχωρήσει στην ζωή του και πως θα το βοηθήσεις να αποκτήσεις θάρρος ώστε να αντιμετωπίσει όλα όσα του συμβαίνουν; Αν τα ερωτήματα αυτά σε «βασανίζουν», να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη και ούτε είσαι μόνη σε αυτό.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο θέματα που θα συζητηθούν στο βιωματικό σεμινάριο «Δίνω Θάρρος στο Παιδί μου. Δίνω Θάρρος στον Εαυτό μου.» με την Νάντια Γεωργίου, την έμπειρη Life Coach με εξειδίκευση σε γυναίκες, γονείς και παιδιά. Μια συζήτηση γεμάτη κατανόηση και συμπόνοια για το άγχος που βιώνουν οι γονείς αλλά και πώς να θέσουν γερές βάσεις για μια αποτελεσματικότερη επικοινωνία με το παιδί.  

 

 

Η ομιλήτρια και Life Coach του event δίνει τροφή για σκέψη μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, που θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο. Καλό θα ήταν να αντικαταστήσουμε τις φωνές με ώριμα ερωτήματα και ρεαλιστικές απαντήσεις.

Οι φωνές δεν πρόκειται να φέρουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Αντί αυτών, είναι καλό να δημιουργούμε ρεαλιστικές απόψεις για τα θέματα που αφορούν το παιδί μας. Δηλαδή πρέπει να αντιμετωπίζουμε το παιδί όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι όπως εμείς θα θέλαμε να είναι.

 

 

Δύο γονείς που διαφωνούν για ζητήματα των παιδιών, αρχικά δεν θα πρέπει να το εκδηλώνουν μπροστά στο παιδί. Μέσα από μια μεταξύ τους συζήτηση, οι γονείς πρέπει να επικοινωνήσουν ο ένας στον άλλον, τι σκέφτεται ο καθένας για το παιδί και τι ζητάει από αυτό, βασιζόμενοι πάντα στις πραγματικές συνθήκες.

Last but not least, είμαι καλός γονιός ή απλά πιστεύω πως είμαι; Οι προσδοκίες που έχουμε για τον εαυτό μας ως γονείς, δηλαδή τι είδους γονείς θέλουμε να είμαστε και τι είμαστε τώρα ή πόσο απέχει από την πραγματικότητα, είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με τον εαυτό μας.

 

 

«Δίνω θάρρος στο παιδί μου. Δίνω θάρρος στον εαυτό μου», ένα βιωματικό σεμινάριο που αξίζει την προσοχή μας.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί
Househub:  Όθωνος 93, Κηφισιά (δίπλα στον ΗΣΑΠ)

https://www.facebook.com/events/2573267852958259/permalink/2585200538431657/

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares