Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Το viral βίντεο με την 6χρονη να χορεύει με τον παππού της 

Μπορεί ο κορωνοϊός να τους χώρισε, ο χορός όμως τους ενώνει



 

 

Οι πρωτόγνωρες μέρες που βιώνει ο πλανήτης μας είναι γεγονός, με την αυτο-απομόνωση και την κοινωνική αποστασιοποίηση να είναι η νέας μας πραγματικότητα αλλάζοντας ολοκληρωτικά κάποιες από τις συνήθειες μας. Ο κορωνοϊός καραδοκεί εκεί έξω και εμείς μένουμε στο σπίτι για να προστατέψουμε τους αγαπημένους μας. Οι επισκέψεις στον παππού και την γιαγιά είναι σπάνιες πια αφού προτεραιότητα τώρα είναι η ασφάλεια της υγείας τους.    

Η 6χρονη Κίρα Νίλεϊ που καθημερινά περνούσε πολλές ώρες με τον παππού της, όπως και εκατοντάδες ακόμα παιδάκια, λόγω του Covid-19 αναγκάστηκε να διατηρήσει μια απόσταση ασφαλείας από εκείνον. Παρόλο που οι αγκαλιές και τα φιλιά απαγορεύονται αυστηρά και υπάρχει ο περιορισμός της απόστασης 2 μέτρων από άνθρωπο σε άνθρωπο, κανείς δεν είπε πως απαγορεύεται ο…..αντικριστός χορός. Παππούς και εγγονή, οι οποίοι όπως μας πληροφόρησε η μητέρα της, ζουν απέναντι ο ένας από τον άλλο και περνούσαν πολύ χρόνο μαζί, το έριξαν στο χορό, με τον 80χρονο παππού να κάνει αστείες φιγούρες στην εγγονή του. Το συγκινητικό αλλά και αστείο βίντεο, που ανέβασε η μητέρα της Κίρα στον λογαριασμό της στο facebook έγινε πολύ γρήγορα viral με πάνω από 900 χιλιάδες προβολές.

«Η Κίρα λατρεύει τον παππού της και τώρα έχουν ξεκινήσει καθημερινά να χορεύουν από απόσταση, αφού ο κορωνοϊός τους κρατάει μακριά» έγραψε η Νίλεϊ. «Ο παππούς μου θα γίνει 81 ετών τον επόμενο μήνα και δεν τον έχω ξαναδεί να χορεύει, αλλά πραγματικά κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και ορισμένες πολύ σπέσιαλ φιγούρες».

Με αισιοδοξία, πρόληψη και δημιουργικότητα, οι μέρες της πανδημίας θα φαίνονται απλώς ένα κακό όνειρο που πέρασε πολύ γρήγορα.

https://www.facebook.com/100002464204538/videos/2900587103366735/

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30