Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Εκπαιδευτικοί στέλνουν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα στους μαθητές

«Είμαστε δίπλα σου, για ότι χρειαστείς»

 



Οι πρωτοφανείς και κρίσιμες μέρες που έφερε στο πέρασμά του ο κορωνοϊός, επηρέασαν σημαντικά πολλούς τομείς της κοινωνίας, όπως και την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς, γονείς και μη, τα πράγματα να είναι εξαιρετικά δύσκολα, αφού οι καταιγιστικές εξελίξεις της πανδημίας, έφεραν τα πάνω κάτω, τα πράγματα όμως έγιναν χειρότερα για τους  εκπαιδευτικούς. Οι τελευταίοι κλήθηκαν εν μέσω αυτής της υγειονομικής κρίσης, να ανταπεξέλθουν σε ένα ψηφιακό σύστημα, για το οποίο δεν είχαν προετοιμαστεί από αρμόδιους φορείς, μιας και κανείς δεν είχε προβλέψει ότι θα φτάναμε εδώ σήμερα. Χωρίς την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη, οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αψηφώντας τα εμπόδια και να σταθούν δίπλα στους μαθητές, πιστοί σύμμαχοι των ονείρων τους.

Στην προσπάθεια αυτή, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι πολλοί από αυτούς είναι και οι ίδιοι γονείς, έχοντας την υποχρέωση να φροντίσουν και τα δικά τους παιδιά που βρίσκονται τις μέρες αυτές στο σπίτι. Αξιέπαινοι είναι όλοι εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν με όραμα να υπερασπίζονται το λειτούργημά τους, κάνοντας πάντα αυτό το «κάτι παραπάνω», ξεφεύγοντας από τα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος. 

Εκπαιδευτικοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας, είχαν την ιδέα να ετοιμάσουν ένα βίντεο ώστε να στείλουν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα στους μαθητές, υπενθυμίζοντας τους, πως είναι δίπλα τους ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες και ας μην πρόλαβαν να χαιρετηθούν με το απρόσμενο κλείσιμο των σχολείων.

«Οι νέες και πρωτόγνωρες συνθήκες (λόγω κορωνοϊού) που ήρθαν και άλλαξαν όλα τα δεδομένα στην καθημερινότητά μας, δεν μας επέτρεψαν ούτε καν να αποχαιρετήσουμε τους μαθητές μας. Τα σχολεία της χώρας έκλεισαν και έτσι χάσαμε την επαφή μαζί τους. Γι αυτό σκεφτήκαμε πως ένα τραγούδι μπορεί να μας φέρει κοντά τους, μεταφέροντάς τους έτσι το μήνυμα πως εμείς τους νοιαζόμαστε  κάθε μέρα και είμαστε δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν. Πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα! Πως προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα ώστε τα μαθήματα να συνεχιστούν με οποιονδήποτε τρόπο! Πως όλα αυτά θα περάσουν και σε λίγο καιρό θα είμαστε πάλι όλοι μαζί και θα γελάμε και θα παίζουμε ξέγνοιαστα!» έγραψε χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός Τάνια Χριστοδουλίδου, η οποία ανέβασε το βίντεο στο κανάλι της στο YouTube.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ