Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

«Η Ηρωίδα μου είσαι Εσύ»

Πως τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν τον COVID-19

 



 

Οι μέρες του Μένουμε Σπίτι έχουν επηρεάσει σημαντικά και τα παιδιά εκτός απο τους ενήλικες. Στην αρχή η παραμονή στο σπίτι έμοιαζε με ξεκούραση από το σχολείο και τις απογευματινές δραστηριότητες, όμως  σύντομα η ρουτίνα τους άλλαξε, όπως και η ψυχο-συναισθηματική τους εμπειρία. Δύσκολα κρύβεται μια τέτοια κρίση από τα παιδιά, αφού η πανδημία έχει πλήξει όλο σχεδόν τον κόσμο, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στην ζωή όλων μας. Οι γονείς οφείλουν να στηρίζουν τα παιδιά τους στην προσπάθεια να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους γύρω από τον ίο.  

 

 

Οι ειδικοί όμως, επειδή γνωρίζουν καλά πόσο δύσκολα περνούν τα παιδιά αλλά και οι γονείς, στάθηκαν δίπλα τους για ακόμα μια φορά, προσφέροντας τους ένα μικρό «εγχειρίδιο» αλήθειας και στήριξης.

 

 

Η Ομάδα Αναφοράς για την Ψυχική Υγεία και την Ψυχοκοινωνική Στήριξη σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης της Μόνιμης Δι-Υπηρεσιακής Επιτροπής σε συνεργασία με γονείς, φροντιστές, εκπαιδευτικούς και φυσικά τα παιδιά, από 104 χώρες που βιώνουν τον Covid-19, μελέτησαν με προσοχή και τελικά αξιολόγησαν την ψυχική υγεία των τελευταίων αλλά και της ψυχοκοινωνικές τους ανάγκες την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Αποτέλεσμα της ενδελεχούς αυτής έρευνας ήταν η δημιουργία ενός online βιβλίου, μιας ιστορίας που φτιάχτηκε για και από τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, και το οποίο μιλάει για το πως αυτά αντιμετωπίζουν την πανδημία. Η ομάδα της συγγραφής, ωστόσο,  συνιστά το βιβλίο αυτό να διαβαστεί με την υποστήριξη του γονιού, του φροντιστή ή του εκπαιδευτικού, καθώς τα παιδιά έχουν πολλά ερωτήματα γύρω από το ζήτημα αυτό.

Διάβασε το βιβλίο εδώ.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.