Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Bahama mama: Το μικρό σπίτι στον κορωνοϊό

Covid είναι, θα περάσει


Νάντια Γεωργίου

 

Αυτός ο COVID-19 μας έχει φέρει τα πάνω κάτω. Αλλιώς τα ξέραμε τα πράγματα και αλλιώς εξελίχθηκαν. Ξαφνικά παρουσιάστηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια που μας απομάκρυναν από τους στόχους μας και που επέφεραν απρόβλεπτες ζημιές σε διάφορους τομείς.

Μια φίλη που είχε προγραμματίσει το γάμο της στις αρχές του Ιουνίου σ’ ένα όμορφο νησί, αναγκάστηκε να τον αναβάλλει για τον Σεπτέμβριο ελπίζοντας ότι τότε θα έχει αλλάξει η σημερινή κατάσταση.

Περνάμε κρίση, λένε πολλοί. Πιστεύω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει περάσει τουλάχιστον μια «κρίση» κάποια στιγμή στη ζωή του.  Είτε γιατί έχει αποτύχει στις εξετάσεις του πανεπιστημίου είτε γιατί έληξε άδοξα μια σχέση τη στιγμή που δεν το περίμενε είτε γιατί έχασε αυτό που θεωρούσε ευκαιρία.

Εσύ όταν ακούς τη λέξη «κρίση» πόσο σε τρομάζει; Η αλήθεια είναι πως η σημερινή κατάσταση είναι ιδιαίτερα έντονη γιατί επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας: υγεία, οικονομικά, καριέρα, σχέσεις. Είναι από μόνες τους μια πρόκληση οι σχέσεις πόσο μάλλον τώρα που η συγκατοίκηση με τους αγαπημένους μας είναι υποχρεωτικά 24ωρη. Ε, δεν το λες και εύκολο. Άσε που το έχουμε ξεσυνηθίσει και που κάποιοι ίσως και να έχουμε αποξενωθεί.  Τώρα πρόσθεσε ότι  χρειάζεται να μαγειρεύουμε πολύ περισσότερο από πριν, να πλένουμε, να κάνουμε τις δασκάλες… και πάει λέγοντας. Ή όλη κατάσταση έχει φέρει αρκετή αβεβαιότητα, ανησυχία και μοναξιά.

Είτε μας αρέσει όμως είτε όχι, αυτή ακριβώς είναι η ζωή. Απρόβλεπτη. Με ανατροπές. Το θέμα λοιπόν είναι πως την αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση. Γκρινιάζουμε αλλά μένουμε στην ακινησία ή αποδεχόμαστε τα νέα δεδομένα και προχωράμε με θάρρος;

Κι αφού αποδεχθούμε την κατάσταση, έτσι όπως πραγματικά είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι, έχει ιδιαίτερη σημασία να καταλάβουμε πως έχουμε επιλογές. Όλοι μας. Γιατί κάθε κατάσταση ή γεγονός αποκτά την αξία που εμείς του δίνουμε με αποτέλεσμα να προκαλεί τόσο άγχος ή πόνο όσο εμείς του επιτρέπουμε.

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν είμαι η άνεργη παρουσιάστρια που έψαχνε τι θα κάνει»

Όσα είπε η παρουσιάστρια για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης